Marko twijfelt over kansen Tsunoda bij Red Bull: 'Hij moet nog meer verbeteren' Formule 1
Formule 1

Marko twijfelt over kansen Tsunoda bij Red Bull: 'Hij moet nog meer verbeteren'

Marko twijfelt over kansen Tsunoda bij Red Bull: 'Hij moet nog meer verbeteren'

Visa Cash App-rijder Yuki Tsunoda zette in Melbourne een redelijke race neer. De 23-jarige Japanner eindigde als zevende terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo genoegen moest nemen met een twaalfde plaats. Toch laat Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko weten er nog niet van overtuigd te zijn dat Tsunoda op korte termijn de overstap naar Red Bull zal maken.

Als coureur voor het dochterteam van de Oostenrijkse renstal, is het doel van Tsunoda om op een dag voor Red Bull te rijden. Toch hebben de twee coureurs van VCARB de afgelopen tijd redelijk wat kritiek gekregen van Red Bull-teamadviseur Marko. Nog voor de Grand Prix van Australië van start ging, liet de Oostenrijker weten Tsunoda en Ricciardo 'te langzaam' te vinden, meldt Motorsportweek.com.

Red Bull nog niet in zicht

Na de race was Marko wel te spreken over de resultaten van Tsunoda. 'Elk rondje was hij competitief en deed hij niets fout, hij was kalm', laat Marko weten. Maar zoals vaker wordt gezegd in de Formule-1: je bent zo goed als je laatste race. Volgens Marko verandert de uitslag van de race in Melbourne dan ook weinig aan de kans dat Tsunoda in 2025 het stoeltje van Sergio Pérez overneemt. 'Hij moet nog meer verbeteren voordat hij overwogen kan worden', zegt Marko.

De race in Melbourne was de eerste waarbij het VCARB-team punten wist te behalen dit seizoen. 'Yuki reed een snelle en goed uitgevoerde race naar de top van het middenveld en bezorgde ons de eerste punten van het seizoen', zegt teambaas Laurent Mekies. 'Hij zette geen stap mis en met kalmte en toewijding werd hij elke sessie sneller.'

Tsunoda enthousiast over VCARB 01

De Japanner zelf wijt zijn success aan de betrouwbaarheid van de auto, de VCARB 01. 'Elke week reset ik mijzelf en presenteren we een beetje anders op elk circuit. Maar wat eigenlijk goed is, is dat de auto vrij consistent presteert en dat was vorig jaar niet zo. Vorig jaar schommelden we wel eens', vertelt hij.

Al was de start van het seizoen niet dramatisch, het ging ook niet zoals het team had gehoopt. 'De afgelopen twee races waren frustrerend. Er deden zich een paar situaties voor waarin we een kans hadden om punten te winnen, maar die verloren we. We wisten dat we een nette race nodig hadden en ik denk dat we dat hebben behaald. We maakten geen fouten. Dat is heel belangrijk voor mij en voor het team om vertrouwen te hebben in de aankomende races', laat Tsunoda weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws