Meningen verdeeld over Parc Fermé-regelgeving: 'Weet niet of de monteurs het waarderen' Formule 1
Formule 1

Meningen verdeeld over Parc Fermé-regelgeving: 'Weet niet of de monteurs het waarderen'

Meningen verdeeld over Parc Fermé-regelgeving: 'Weet niet of de monteurs het waarderen'

Tijdens het sprintweekend in China werd voor het eerst het Parc Fermé geopend na de sprintrace. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het tweede sprintweekend van het seizoen, in Miami, laten de coureurs weten wat zij van die verandering vinden. ‘Ik weet niet zeker of de monteurs het waarderen’, geeft Oscar Piastri eerlijk toe.

Valtteri Bottas is de eerste die toegeeft een voorkeur te hebben voor het oude format. ‘Er was toen één vrije training en de kwalificatie erna was voor de hoofdrace, dus er staat meer op het spel’, zegt de Fin. ‘Bovendien had je niet een tweede kans om de set-up aan te passen’, voegt hij eraan toe. ‘Vandaar dat ik de regels van vorig jaar fijner vond.’ Logan Sargeant is ook niet de grootste fan van het huidige format. ‘Ik zou liever eerst de sprintkwalificatie hebben en de kwalificatie voor de Grand Prix de volgende ochtend’, deelt de Amerikaan zijn voorkeur. ‘Ik vind het niet geweldig om een sprintrace te hebben waar je veel langzamer bent dan tijdens een kwalificatieronde, en dan pas de kwalificatie.’

Openen van Parc Fermé legt extra druk op schouders van de monteurs

Oscar Piastri sluit zich aan bij de woorden van de Williams-coureur. ‘Het is een beetje raar om een race te rijden en je dan voor te bereiden op een kwalificatie’, meldt de Australiër. ‘Het voelt alsof de race het einde van de dag zou moeten zijn.’ De man van McLaren ziet dat het openen van het Parc Fermé voordelen heeft, maar dat dit niet voor iedereen even fijn is. ‘Het is een goed iets voor de coureurs en de engineers, maar ik weet niet of de monteurs het waarderen’, geeft hij aan. ‘We willen niet zien dat mensen gediskwalificeerd worden omdat de hoogte van iets niet goed was’, blikt de coureur terug op vorig jaar, toen Charles Leclerc en Lewis Hamilton na de Grand Prix in Austin gediskwalificeerd werden. ‘In die zin was het een goede stap’, sluit hij toch enigszins positief af.

Sergio Pérez beaamt de woorden van zijn collega over de monteurs. ‘Het openen van het Parc Fermé zorgt voor druk op de monteurs’, zegt de Mexicaan. ‘We hebben een seizoen van 24 raceweekenden, waaronder sprintweekenden. Dat legt veel druk op de schouders van de monteurs.’ De Red Bull Racing-coureur zou dus graag nog een wijziging zien. ‘We moeten als sport beter voor onze mensen zorgen’, is hij van mening. De overige coureurs kunnen zich wel vinden in de uitspraken van hun collega’s. ‘Ik ben het daarmee eens, met alles’, geeft Lance Stroll aan. ‘Ik ben het met Lance eens’, sluit Hamilton lachend het gesprek over het Parc Fermé af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws