Ricciardo begint vol goede moed aan sprintweekend: 'We gaan wat punten halen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo begint vol goede moed aan sprintweekend: 'We gaan wat punten halen'

Ricciardo begint vol goede moed aan sprintweekend: 'We gaan wat punten halen'

Nadat de Grand Prix van China voor Daniel Ricciardo in een teleurstelling eindigde, gaat de Australiër het sprintweekend in Miami positief in. In China reed de coureur van Visa Cash App RB tot de crash met Lance Stroll in de punten en dat lijkt hem goed te hebben gedaan. ‘We gaan wat punten halen’, zegt Ricciardo in een interview met Formula1.com.

‘Het gevoel in de auto was vanaf de vrije training conventioneler’, geeft de Australiër aan. ‘Het voelde normaler.’ Na een teleurstellende start van het seizoen, lijkt hij zijn draai nu meer gevonden te hebben. ‘Het ging allemaal makkelijker. Ik had verwacht dat het seizoen zo zou verlopen, maar tot China was dat niet het geval’, moet hij zelf ook toegeven. Op het Shanghai International Circuit kwam daar dus eindelijk verandering in. ‘Het ging goed, ook al was de race voor mij snel afgelopen.’

Ricciardo hoopt in Miami punten te halen voor het team

De man uit Perth is zeer gemotiveerd om de baan op te gaan dit weekend. ‘Ik ben enthousiast om weer te racen, om in de auto te zitten’, vertelt hij met een lach. ‘Het enige wat ik wil doen is racen.’ Dat er een raceloos weekend tussen China en Miami zat vond de Australiër bijna jammer. ‘Het is fijn om een weekend vrij te hebben, maar ik kan niet wachten om weer in de auto te springen.’

Vol goede moed begint de RB-coureur aan het tweede sprintweekend. ‘Het team doet erg goed hun best’, prijst hij de mensen voor en achter de schermen. ‘Natuurlijk geldt dat voor alle teams, maar we boekten vooruitgang in de eerste paar races met onze updates’, vindt hij. Ricciardo houdt het niet voor onmogelijk dat hij punten voor het team zal binnenhalen in de eerste Amerikaanse race van het seizoen. ‘We hebben wat punten nodig, we gaan wat punten halen’, benadrukt hij. ‘Ik blijf het zeggen en ik zal het blijven zeggen tot het lukt. En als het lukt, zeg ik dat we nog wat meer gaan halen’, sluit hij het interview af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws