Mercedes bekommert zich niet om samenwerking Red Bull en AlphaTauri: 'Heeft weinig voordelen' Formule 1
Formule 1

Mercedes bekommert zich niet om samenwerking Red Bull en AlphaTauri: 'Heeft weinig voordelen'

Mercedes bekommert zich niet om samenwerking Red Bull en AlphaTauri: 'Heeft weinig voordelen'

Mercedes-technisch directeur James Allison geeft aan dat de Duitse renstal zich niet bekommert om de samenwerking tussen AlphaTauri en Red Bull Racing en niet echt de voordelen ziet. Sommige teams spraken hun zorgen uit over de synergy tussen de twee teams, maar Mercedes hoort daar dus niet bij. Elke vorm van communicatie betreffende technische data tussen AlphaTauri en Red Bull is hoe dan ook verboden.

Vanaf 2024 mag AlphaTauri wat meer onderdelen van haar zusterteam overnemen, wat vorig seizoen ook al bekend was. Ook zou er in de fabriek van de Oostenrijkse renstal meer samenwerking plaatsvinden met AlphaTauri, waardoor de alarmbellen bij McLaren-CEO Zak Brown begonnen te rinkelen. Volgens de Amerikaan kwam de eerlijkheid van de Formule 1 op die manier in gevaar, maar Mercedes maakt zich daar geen zorgen over. 'Ik weet niet helemaal hoe die samenwerking werkt, maar ik weet wel wat in de regels staat', zegt Allison bij de Nederlandse tak van Motorsport.com.

'Naast die onderdelen en bepaalde technische data, staat er in de regels dat er niets van intellectueel eigendom mag worden gedeeld. De manier waarop de regels zijn geschreven is erg breed en erg krachtig. Het zorgt ervoor dat vrijwel elke vorm van communicatie is verboden', aldus Allison. Hoe nuttig is een samenwerking tussen twee teams dan? 'Het kan leiden tot een zeer sterke commerciële relatie', denkt Allison. 'Maar een technische of sportieve relatie wordt door de regels onmogelijk gemaakt.'

'Er is weinig ruimte om vanuit technisch perspectief een nauwe band te zoeken'

In het verleden was er meer openheid, en de band die Mercedes destijds had met het team dat nu Aston Martin is, genoot toen veel meer vrijheden dan tegenwoordig. 'Als reactie op die situatie zijn de regels aanzienlijk strenger geworden, waardoor het moeilijk is om een echte technische of sportieve relatie te hebben', zegt de Brit. 'Dus er is weinig ruimte om vanuit een technisch perspectief een nauwe band met een ander team te zoeken, omdat dit niet is toegestaan', aldus de technisch directeur van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws