Mercedes over upgrades: 'Een goede stap vooruit gezet' Formule 1
Formule 1

Mercedes over upgrades: 'Een goede stap vooruit gezet'

Mercedes over upgrades: 'Een goede stap vooruit gezet'

Mike Elliot, hoofd aerodynamica bij Mercedes is tevreden over de progressie bij het Duitse team. Mercedes introduceerde een groot pakket aan updates in Barcelona en heeft daarmee meer snelheid gevonden in de auto.

Volgens Elliot zijn enkele grote problemen rondom porpoising en de balans van de auto grotendeels opgelost: ‘We hebben het idee dat we een goede stap gezet hebben. De auto oogt rustiger en doet wat we verwachtten. Het is een beetje van de ontwikkeling die sowieso al gedaan zou zijn, en we zijn het stuiteren aan het wegwerken. Dat is absoluut gelukt, dus het is nu kijken hoe groot de stap is die dit ons gebracht heeft', zegt Elliot in de persconferentie.

Gezonde uitdaging voor Mercedes

Mercedes heeft jarenlang de Formule 1 gedomineerd en moet nu op de concurrentie jagen. Het vormt een gezonde uitdaging voor het team, volgens Elliot: ‘We hebben het geluk gehad dat we lang vooraan gereden hebben. Dat we nu moeten jagen, is een uitdaging, maar wel een uitdaging die ons motiveert. Er staat druk op, omdat dat altijd het geval is, maar vanuit mijn perspectief, als technisch directeur, is het vooral het begrijpen van wat er misgaat, en dan is het aan ontwerp en productie om de onderdelen naar het circuit te brengen. De uitdaging is gezond, en ik vind hem vermakelijk’, aldus Elliot.

De ingenieur gelooft zelfs nog in de wereldtitel voor zijn team: ‘Natuurlijk geloven we dat we de titel nog kunnen winnen. Tot het wiskundig gezien over is, is het nog niet over. We moeten er echter wel nederig naar kijken. Red Bull en Ferrari zijn uitstekend gestart, en zullen lastig bij te halen zijn’, zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws