Red Bull en Verstappen over kansen in Barcelona: 'Het zal heel close zijn met Ferrari' Max Verstappen
Max Verstappen

Red Bull en Verstappen over kansen in Barcelona: 'Het zal heel close zijn met Ferrari'

Red Bull en Verstappen over kansen in Barcelona: 'Het zal heel close zijn met Ferrari'

Max Verstappen zegt dat Red Bull Racing het moeilijk heeft met de temperaturen in Spanje. Volgens de Nederlander is nog veel werk te verrichten voordat zijn team het Ferrari in Barcelona moeilijk kan maken.

Verstappen kende een lastige vrijdag en kon tijdens de eerste twee trainingen het tempo van Ferrari niet bijbenen. De Nederlandse coureur eindigde derde in de eerste vrije training en vervolgens vijfde in de tweede training. Charles Leclerc was in beide trainingen de snelste en daarom was de Red Bull-coureur voorzichtig met zijn verwachtingen voor de Grand Prix van Spanje.

Lastig om de balans in de auto te vinden

Verstappen was nog niet helemaal op zijn gemak in de RB18 op vrijdag: 'Een beetje lastig om de balans te vinden, ook met de hitte', zegt hij. 'We hebben duidelijk nog wat werk te doen over één ronde, maar de lange runs zien er in ieder geval heel behoorlijk uit, dus daar ben ik blij mee. Dus we moeten proberen om de middenweg te vinden', zegt de Nederlander op vrijdag tegen Formula1.com.

De Red Bull-coureur zegt verder dat het circuit zwaar is voor de banden: 'Het is hier natuurlijk zwaar voor de banden. We zijn er duidelijk nog niet helemaal uit wat betreft de balans. We weten in ieder geval dat het weer constant zal zijn, dus we kunnen vanaf hier gewoon verder werken', voegde hij eraan toe. Red Bull zal dus voor zaterdag nog wat tijd moeten vinden om het Ferrari moeilijk te maken in de kwalificatie.

Verstappen over snelheid Mercedes

Mercedes had in de tweede vrije training de wind in de zeilen en eindigde op P2 en P3. Verstappen werd gevraagd of hij zich zorgen maakte over de zilveren bolides, maar hij antwoordde laconiek: 'Ik heb mijn tijdenlijst, dus ik kan zien waar we staan, dat is ook de reden waarom ik zeg dat we een beetje moeten werken aan de snelheid over een enkele ronde.'

Verstappen ziet verder dat de auto van Red Bull nog te zwaar is. De Nederlander hoopt dat de updates van het team die de auto lichter moeten maken, de nodige snelheidswinst opleveren: 'Onze auto is nog steeds een beetje te zwaar', zegt de Nederlander. 'Het zal interessant zijn om te zien hoeveel tijd de gewichtsbesparing het zal opleveren', aldus de Nederlander bij Motorsport-Total.

Pérez heeft het lastig met de banden

Teamgenoot Sergio Perez nam niet deel aan de eerste vrije training omdat F2-coureur Juri Vips inviel, maar de Mexicaan keerde terug voor de tweede vrije training en eindigde als zevende, achter thuisheld Fernando Alonso. Hij noemde ook de hoge temperaturen toen hij uitlegde waarom zijn oefensessie zo moeilijk was.

'Je kan heel snel op snelheid komen maar de band degradeert meteen, dus je hebt eigenlijk maar twee ronden. Omdat het geen circuit is waar de band nieuw blijft, heb je in principe één ronde om de balans op te maken en daarna moet je gewoon op snelheid komen, maar je hebt niet echt de maximale grip. Dus, in dat opzicht is dat een beetje moeilijk', zegt Pérez.

Horner ziet Mercedes beter worden

Ferrari is waarschijnlijk weer een van de kanshebbers voor pole position en de overwinning, maar Mercedes is ook in het zicht van Red Bull, nadat het vrijdag als tweede en derde eindigde. 'Ik zeg al het hele jaar dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ze het goed doen', benadrukt teambaas Christian Horner. 'Het lijkt erop dat ze hun problemen aan het oplossen zijn, dus ze zullen een concurrent worden in het kampioenschap', zegt de Brit. 'Ze hadden een sterke dag en wij hebben nog een paar dingen uit te zoeken.'

Interessant is dat Mercedes op vrijdag het klassement aanvoerde, wat tot nu toe het terrein van Red Bull was dit jaar. 'We zagen een paar weken geleden in Miami dat ze op zaterdag sneller waren en hun motoren opgeschroefden. Of ze dat vandaag weer deden is de vraag', zegt Horner. 'We weten niet welke motorstanden de anderen gebruiken. We zullen morgen en zondag wel zien.' De Red Bull-teambaas verwacht een spannende strijd met Ferrari, nadat het team diverse updates bracht: "Het zal heel close worden. Het zal afhangen van wie de juiste balans heeft in de kwalificatie op zaterdag en dan natuurlijk in de race op zondag', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws