Pirelli hoopt dat nieuwe band oplossing is voor slijtage: 'Begrijpen klachten van coureurs' Formule 1
Formule 1

Pirelli hoopt dat nieuwe band oplossing is voor slijtage: 'Begrijpen klachten van coureurs'

Pirelli hoopt dat nieuwe band oplossing is voor slijtage: 'Begrijpen klachten van coureurs'

Pirelli heeft aangekondigd dat het werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe band die vanaf 2025 door Formule 1-teams gebruikt kan worden. De bandenleverancier kreeg de afgelopen weken veel kritiek op de prestaties van zijn banden, en dit probleem werd na de Grand Prix van São Paulo alleen maar groter. Verschillende coureurs uitten hun bezorgdheid over de aanzienlijke bandendegradatie.

Mario Isola, de topman van Pirelli, heeft verklaard dat ze actief op zoek zijn naar oplossingen. 'We willen begrijpen hoe we de bandenslijtage kunnen afstemmen op de actie op het circuit', deelde de topman met internationale media. 'Dit is iets wat we kunnen aanpakken. We moeten een band ontwerpen met een ander slijtageprofiel, en dat moet een optie zijn voor de toekomst', voegde hij eraan toe met betrekking tot de ideeën voor een nieuwe band.

Ook Max Verstappen uitte kritiek op de banden na de Grand Prix in Brazilië. Volgens de Nederlander was het met deze banden onmogelijk om voluit te racen, aangezien hij voortdurend rekening moest houden met de slijtage van de banden.

Een beetje slijtage is nodig

Isola is van mening dat een band met minimale slijtage evenmin de oplossing is, omdat dit de strategieën van de teams te voorspelbaar zou maken. 'Zonder bandenslijtage is er geen noodzaak voor tweestopsstrategieën, maar ik geloof ook dat de meeste actie op de baan te danken is aan slijtage', legt Isola uit.

Pirelli zoekt dus naar een alternatief waarmee teams nog steeds tweestopsstrategieën kunnen toepassen en niet teveel lijden onder aanzienlijke bandendegradatie. 'Als de slijtage afneemt, ben ik ervan overtuigd dat er een risico bestaat dat er een treintje op de baan ontstaat. Als een coureur kan pushen, kan iedereen pushen, want iedereen gebruikt dezelfde band', aldus de directeur van Pirelli.

Ondanks zijn kritische kijk op de situatie erkent Isola dat er verandering nodig is. 'Ik begrijp de klachten van de coureurs over de hoge bandenslijtage, omdat ze graag agressiever willen racen. Dit is een duidelijk signaal.' Voor nu is het de taak van Pirelli om een nieuwe band te ontwikkelen die ergens tussenin ligt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws