Right to review een principekwestie voor Steiner: 'De FIA moet actie ondernemen' Formule 1
Formule 1

Right to review een principekwestie voor Steiner: 'De FIA moet actie ondernemen'

Right to review een principekwestie voor Steiner: 'De FIA moet actie ondernemen'

Günther Steiner heeft aangegeven dat de right to review vooral een principekwestie is voor het team van Haas. De teambaas van de Amerikaanse renstal vindt dat de FIA met de nieuwe informatie niets anders kan dan straffen opleggen voor de coureurs die de baanlimieten meermaals onbestraft hebben overschreden tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Stiekem hoopt Steiner dat de FIA gaat kijken naar de regels rondom track limits, want de Italiaan is absoluut geen fan van de regels.

Toen de Formule 1 aankwam in Brazilië legde Haas een bom onder de Grand Prix van de Verenigde Staten. Het werd duidelijk dat de Amerikaanse renstal een right to review had aangevraagd vanwege het feit dat meerdere coureurs bewust buiten de lijnen van bocht 6 op het Circuit of the Americas reden. De FIA had aangegeven dat er geen camerabeelden zijn om de overtredingen goed in kaart te brengen. Haas is echter met beelden gekomen die deze overtredingen wel goed in beeld zouden brengen.

Voor Haas is het uiteindelijk wel meer een principekwestie dan dat het team uit is op een betere positie in het constructeurskampioenschap. Steiner snapt dat de wedstrijdleiding weinig met de eigen beelden kon, maar wil met het nieuwe bewijs wel graag zien dat de regels worden toegepast. 'Er is nieuwe informatie en nu zullen we zien wat de FIA doet zodra ze de informatie hebben. Ik denk dat ze actie moeten ondernemen, want anders stellen we regels op en doen er vervolgens niets aan', geeft de teambaas aan bij Motorsport.com.

Als het aan de Italiaan had gelegen, zou iedereen onbestraft blijven, maar de regels stellen dat er een tijdstraf volgt voor coureurs die vier keer over de witte lijn gaan. Steiner vindt dat de FIA goed moet kijken naar de eigen regels voor de toekomst. 'Eerlijk gezegd ben ik geen groot voorstander van track limits. Ik ben de laatste die straffen wil opleggen voor het overschrijden van de baanlimieten. Maar als er een regel is, moeten we als sport de regels respecteren, dat is meer een kwestie van principe dan van de straf.'

Haas wint weinig in constructeurskampioenschap

Dat het meer een principekwestie is, wordt wel duidelijk als er naar de constructeurskampioenschap gekeken wordt. Sergio Pérez, Lance Stroll, Alexander Albon en Logan Sargeant zijn allemaal op het matje geroepen, en de teams zullen zich woensdag bij de stewards moeten melden. Als de straffen worden uitgedeeld, scoort Nico Hülkenberg met een zevende plek zes punten. De gevolgen in het kampioenschap zullen niet groot zijn, al vindt Haas dan wel meer de aansluiting bij de andere teams.

7. Williams - 27 punten (-1 punt)

8. AlphaTauri - 25 punten (+4)

9. Alfa Romeo - 20 punten (+4)

10. Haas - 18 punten (+6)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws