Wolff boos op zijn team: 'Waren uitdaging voor Max, en een week later eindig je nergens' Formule 1
Formule 1

Wolff boos op zijn team: 'Waren uitdaging voor Max, en een week later eindig je nergens'

Wolff boos op zijn team: 'Waren uitdaging voor Max, en een week later eindig je nergens'

Toto Wolff baalt flink van het slechte weekend dat Mercedes had in Brazilië. De teambaas noemt het, naar zijn mening, een van de slechtste raceweekenden die hij ooit in jaren heeft meegemaakt. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton werd achtste, terwijl zijn teamgenoot, George Russell, de auto halverwege de race moest parkeren.

Wolff erkent dat de auto van Mercedes al het hele seizoen onvoorspelbaar is als het gaat om performance. 'De schommelingen in performance zijn er', zegt hij tegenover Motorsport.com. Wat er dit weekend gebeurde bij het team vindt Wolff echter niet normaal. 'Die schommelingen horen niet te gaan van bijna de snelste naar waar we nu ook zijn geëindigd deze race', voegt hij geïrriteerd toe.

'Slechtste weekend in dertien jaar'

De teambaas van Mercedes is allesbehalve blij na de resultaten in Brazilië. 'Voor mij persoonlijk het slechtste weekend in dertien jaar', geeft hij toe. 'Ik ben totaal verbijsterd. Dit is onacceptabel voor ons allemaal. We zijn een goed gestructureerd, solide team en dit zag er niet uit als een solide team', vertelt de teambaas met een kritische noot naar het team toe.

Het leek de afgelopen weken beter te gaan bij Mercedes, en de twee coureurs leken tevreden met de upgrades die het team had meegebracht. Wolff erkent de progressie die het team heeft geboekt, maar snapt niet waar deze nu is gebleven. 'Binnen drie opeenvolgende races eindig je op een sterke tweede plaats. We vormden meerdere keren op rij een uitdaging voor Max (Verstappen, red), en een week later eindig je nergens. Ik denk dat dit gewoon niet kan', aldus de teambaas.

Waar komt deze slechte prestatie vandaan? 

Maar waardoor presteerde Mercedes afgelopen weekend zo slecht? Wolff kan het zelf ook niet helemaal begrijpen. 'Het is verbijsterend. Van een echt snelle auto, de best uitgebalanceerde tot nu toe en coureurs tevreden zijn, naar een nachtmerrie. Hoe is dat mogelijk?', zegt hij. Het is volgens de teambaas niet een foutje aan de auto, maar een groter probleem. 'Er is iets fundamenteel mis op mechanisch gebied. Het is geen achtervleugel en het is niet de auto te hoog staat afgesteld, want we hebben het over een millimeter of twee. Dat is performance, maar dat is niet de verklaring voor een totale uitval.'

De teambaas blikt voor nu uit naar de toekomst en naar hoe het team dit probleem kan oplossen. 'Het zou me niet verbazen als we de auto's de komende dagen analyseren en we erachter komen dat er een mechanisch probleem was in de manier waarop we ze hebben afgesteld of iets dergelijks. Maar ik weet niet wat het zal zijn', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws