Mercedes-problemen verbaasden Verstappen niet: 'Heel nieuw concept bedenken is ook lastig' Formule 1
Formule 1

Mercedes-problemen verbaasden Verstappen niet: 'Heel nieuw concept bedenken is ook lastig'

Mercedes-problemen verbaasden Verstappen niet: 'Heel nieuw concept bedenken is ook lastig'

Max Verstappen is niet verbaasd dat Mercedes nog steeds met het opvallende zero-sidepod concept bezig is. Volgens de Nederlander is het moeilijk om van concept te wisselen gedurende de winter. De Duitse renstal moest zich in het 2022-seizoen al afvragen of de voordelen van haar concept zwaarder wogen dan de nadelen, en ook tijdens de wintertest voorafgaand aan het nieuwe seizoen gaf Mercedes aan kopzorgen te hebben.

Zoals Verstappen na afloop van de tweede testdag al aangaf, kon de tweevoudig wereldkampioen vrijwel direct de RB19 de sporen geven. De Oostenrijkse renstal was al vroeg tijdens de testdagen bezig om te finetunen, iets waar andere teams nog niet aan toegekomen waren. Op de vrijdag kampte de kant in de garage van Verstappen even met een olielek, maar voor de rest verliep alles op rolletjes. 'We kunnen altijd wel wat dingetjes verbeteren, maar over het algemeen zitten we al heel dicht bij de sweet spot', laat Verstappen weten aan Motorsport.com.

Mercedes zit echter nog helemaal niet dicht bij de sweet spot, maar dat heeft de 25-jarige niet verrast. 'Het is heel lastig om een compleet nieuw concept te ontwikkelen tijdens de winterstop', vertelt de Limburger. Als Mercedes haar concept compleet omgegooid had, had ze er nog wel erger voor kunnen staan, zo denkt de Red Bull Racing-coureur. In de basis lijkt de Duitse renstal dus vooral vast te houden aan haar concept van het 2022-seizoen, maar er kunnen vanzelfsprekend nog genoeg dingen veranderen. Verstappen geeft dan ook aan dat hij niet weet wat het team van Lewis Hamilton en George Russell over een week uit de hoed kan toveren.

'De balans van de auto was direct heel goed'

Voor de Nederlander zelf verliep alles in ieder geval soepel. Op de donderdag zat hij de hele dag in de auto, op vrijdag reed hij alleen in de middag. Teamgenoot Sergio Pérez zat op zaterdag de hele dag in de auto. Of Verstappen alweer wereldkampioen wordt, dat is volgens hem natuurlijk nog te vroeg om te zeggen. 'Ik denk dat het daar nog veel te vroeg voor is', zegt Verstappen. 'De testdagen gingen in ieder geval goed. De balans van de auto was direct heel goed en dan kan je veel gaan experimenteren met de afstellingen, extreem naar links of rechts. Het fijne daarvan is, dat je heel veel dingen te weten komt', aldus de Nederlander.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws