Ondertussen in de F1 | Steiner als discobal door de paddock met glitterjas Formule 1
Formule 1

Ondertussen in de F1 | Steiner als discobal door de paddock met glitterjas

Ondertussen in de F1 | Steiner als discobal door de paddock met glitterjas

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houdt je in de rubriek Ondertussen in de F1 op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Steiner als discobal door de paddock met glitterjas

Guenther Steiner was tijdens de testdagen in Bahrein in de paddock te spotten met een zeer charmante glitterjas. De teambaas van Haas droeg dit sprankelende kledingstuk ter promotie van de Grand Prix van Las Vegas, daar staat het embleem op de jas dan ook voor. Steiner leek er zeer content mee te zijn!

Verschillen tussen Red Bull, Mercedes en Ferrari onder de loep

In 2022 hadden de topteams van de Formule 1 al heel andere concepten en in 2023 is dat niet anders. Reden voor de officiële kanalen van de Formule 1 om de concepten van Red Bull Racing, Mercedes en Ferrari onder de loep te nemen en te vergelijken met elkaar.

Hülkenberg drukte verkeerde knopjes in: 'Gelukkig is de auto nog niet geëxplodeerd!'

Nico Hülkenberg is nog niet helemaal gewend aan zijn nieuwe stuurtje, hij drukte tijdens de wintertestdagen op donderdag en vrijdag namelijk meerdere keren de verkeerde knopjes in. De Duitser was dan ook niet bang om dat toe te geven toen hij daar naar werd gevraagd door een Formule 1-journalist. 'Gelukkig is de auto nog niet geëxplodeerd!' grapt Hülkenberg.

Hamilton doet denken aan Tokyo Drift op tweede testdag

Bij Mercedes had men de set-up van de auto niet op orde, zo gaf Toto Wolff eerder al aan. Lewis Hamilton had moeite om zijn auto in het gareel te houden en met name de achterkant zorgde voor problemen. Dat leverde wel mooie plaatjes op, waarbij de Brit doet denken aan Tokyo Drift.

Hamilton neemt je mee tijdens zijn eerste rondje in de W14

Mercedes heeft voorafgaand aan de testdagen via haar Twitterpagina een video gedeeld van de eerste ronde van Lewis Hamilton in de W14. De beelden zijn van vorige week toen het Britse team een filmdag had op het circuit van Silverstone. Geniet mee vanuit verschillende camerstandpunten.

Hamilton en Rashford schudden elkaar lachend de hand

Marcus Rashford, voetbalster van Manchester United, heeft een foto van hem samen met Mercedes-coureur Lewis Hamilton op zijn Instagram-pagina geplaatst. Op de foto zijn Rashford en Hamilton lachend te zien. 'Het was een genoegen om je te mogen ontmoeten. Zie je snel weer, champ', schrijft de Britse voetballer onder de foto.

Norris kijkt toe hoe Piastri over de baan scheurt

'Hij komt er aan!', zegt coureur Lando Norris op de Twitter-pagina van McLaren. In het filmpje is te zien hoe de Brit aan de zijkant van de track wacht op zijn teamgenoot Oscar Piastri, die met de nieuwe MCL60 langs komt scheuren. 'Gaat mijn auto ook zo snel?', vraagt Norris achteraf. 'Het zag er wel snel uit.'

Pérez klaar voor dertiende seizoen met rugzak van debuutjaar

Sergio Pérez is klaar voor het 2023-seizoen van de Formule 1, wat ook meteen zijn dertiende jaar in de koningsklasse van de autosport betekent. Via zijn officiële Twitter-account deelt de coureur van Red Bull Racing een selfie met het bijschrift dat hij naar Bahrein is afgereisd met exact dezelfde rugzak als tijdens zijn debuutseizoen in 2011.

Ook Piastri toont persoonlijke kleurstelling: 'Mijn nieuwe helm!'

Oscar Piastri gaat mee met de trend en plaatste op zijn officiele Twitter-account de kleuren van de helm waarmee hij zijn debuut gaat maken. De Australier kiest verschillende kleuren voor zijn nieuwe helm en toont hem trots. 'De nieuwe helm voor 2023!' McLaren had op 21 februari de shakedown op het Bahrein International Circuit. Vanaf aankomende donderdag zal Piastri met zijn nieuwe helm op het circuit tijdens de winertest te bewonderen zijn.

AlphaTauri laat fans door ogen De Vries kijken bij eerste ronden als F1-coureur

Voor Nyck De Vries staat zijn eerste seizoen in de Formule 1 voor de deur en AlphaTauri geeft zijn fans een uniek inkijkje in de eerste ronden die de coureur aflegt in de AT04, zijn bolide voor komend seizoen. De Fries krijgt een helmet cam mee en ook is er een camera gericht op de pedalen, om zo perfect mee te kunnen leven met zijn eerste kilometers op het asfalt.

Norris maakt eerste kilometers met nieuwe McLaren in Bahrein

Het moment dat de nieuw ontworpen auto het asfalt raakt en daadwerkelijk haar eerste rondjes over het circuit mag maken, blijft voor teams en coureurs altijd een bijzonder moment. Voor McLaren was het zover op de dinsdag voorafgaand aan de testdagen. Lando Norris kreeg de eer toebedeeld om als eerst met de MCL60 de baan op te gaan.

Speel een spelletje bingo tijdens de wintertesten in Bahrein

De testdagen komen er aan. Van 23 tot 25 februari zullen alle F1-teams het circuit van Bahrein opgaan om de nieuwe auto's te testen. Het officiële Twitter-account van de F1 heeft hier iets leuks bij bedacht: F1-Testing Bingo. Check hieronder de verschillende vakjes die je zou kunnen aankruisen tijdens het kijken, bijvoorbeeld wanneer je een coureur vanaf de pit wall ziet kijken, of als Roscoe, de hond van Lewis Hamilton, gespot wordt.

Norris is zich goed aan het voorbereiden op de testdagen

Op 23 februari beginnen de testdagen in Bahrein, waarbij er gedurende drie dagen lang de mogelijkheid is voor alle F1-teams om de nieuwe bolides te testen op het circuit. McLaren-coureur Lando Norris is zich alvast aan het voorbereiden op de testdagen, door thuis digitaal wat rondjes op de baan te rijden. 'Testen voor het testen', luidt het onderschrift op zijn Twitter-account.

Formule 1 deelt uniek kijkje achter de schermen bij eerste launch de Vries 

De presentatie van de AT04, het nieuwe strijdwapen van AlpaTauri is alweer even geleden, maar de Formule 1 toonde maandagavond op de eigen website een All Access-video, waarin het Nyck de Vries volgde in de aanloop naar zijn eerste presentatie in de koningsklasse van de autosport. Zie in de video wat de Vries en teamgenoot Yuki Tsunoda allemaal meemaakten in New York, waar de presentatie op 11 februari plaatsvond.

Verstappen aan bureau van Freddy Heineken

Max Verstappen en Red Bull Racing gaan samenwerken met het biermerk Heineken. 'Ongelooflijk trots en vereerd om de krachten te bundelen met het iconische Nederlandse merk Heineken voor een langdurige samenwerking', schrijft Verstappen op zijn Instagram-pagina, waarbij hij achter het bureau van Freddy Heineken zit om het contract te tekenen.

Norris en Piastri hangen rond met grondlegger van het McLaren-team

Bij McLaren staat op het hoofdkwartier een standbeeld van de man waar het team het bestaansrecht aan te danken heeft. Bruce McLaren richtte het team op, en Lando Norris en Oscar Piastri hebben dan ook besloten om even bij de man te gaan buurten. Of ja, bij zijn standbeeld dan...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws