Mercedes stelt updatepakket in tegenstelling tot Ferrari niet uit tot GP van Spanje Formule 1
Formule 1

Mercedes stelt updatepakket in tegenstelling tot Ferrari niet uit tot GP van Spanje

Mercedes stelt updatepakket in tegenstelling tot Ferrari niet uit tot GP van Spanje

Mercedes stelt de geplande update voor de inmiddels afgelaste Grand Prix van Emilia Romagna niet uit tot na de Grand Prix van Monaco. Dat laat een woordvoerder van het Duitse topteam weten aan RaceFans. Ferrari gaf eerder aan dit wel te doen, waardoor de nieuwe achterwielophanging pas in Spanje begin volgende maand wordt geïntroduceerd.

Daar begint men bij Mercedes niet aan. De langverwachte updates voor de W14 zouden eigenlijk aankomend weekend worden geïntroduceerd, maar de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari is geannuleerd door het noodweer in de regio. Er zijn meerdere doden gevallen en duizenden mensen zijn dakloos geraakt door overstromingen. Ook de paddock van het bijprogramma van de Formule 1 werd daardoor getroffen.

De eerstvolgende race is hierdoor de Grand Prix van Monaco op 28 mei. Dit wordt niet gezien als een geschikte race voor updates, aangezien het een stratencircuit is en niet over karakteristieken beschikt van de meer traditionele circuits. Mercedes moet echter wel het updatepakket voor de W14 meenemen naar het prinsendom, omdat de updates al zijn toegepast volgens de zegsman.

Updatepakket Mercedes zat al sinds Bahrein in de pijpleiding

Hoofdingenieur Andrew Shovlin liet eerder weten dat het updatepakket er al aan zat te komen sinds de Grand Prix van Bahrein, de openingsrace die in maart werd verreden. 'We hopen nog meer updates te brengen gedurende het jaar en dat ze ons sneller maken. We zoeken echter niet alleen naar rondetijd, maar ook naar een ontwikkelingsrichting die ons op de lange termijn een betere kans geeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws