Button enthousiast over updatepakket Mercedes: 'Maar zullen nog niet tegen Red Bull strijden' Formule 1
Formule 1

Button enthousiast over updatepakket Mercedes: 'Maar zullen nog niet tegen Red Bull strijden'

Button enthousiast over updatepakket Mercedes: 'Maar zullen nog niet tegen Red Bull strijden'

Jenson Button en Danica Patrick kijken uit naar het raceweekend in Imola, aangezien Mercedes met een groot updatepakket zal komen. Button hoopt dat de Duitse renstal weer een beetje vooraan mee kan doen, maar de enkelvoudig wereldkampioen verwacht niet dat Mercedes zomaar de strijd aan zal kunnen gaan met Red Bull Racing. Patrick, voormalig IndyCar-coureur, denkt dat de achtvoudig constructeurskampioen ook rekening moet houden met de mogelijkheid dat de update niet werkt zoals gehoopt.

Mercedes gaat voor de Grand Prix van Emilia Romagna met een compleet ander pakket komen, waarmee het team een stap in de juiste richting wil zetten. Voorlopig zijn de geluiden vanuit de Duitse renstal zeer positief. 'Ze hebben ons verteld dat ze een grote upgrade krijgen voor Imola', geeft Button aan bij Sky Sports. 'Het is een belangrijk weekend voor hen. We zijn allemaal enthousiast, we hebben teams nodig die naar voren springen om met de koplopers te vechten.'

'Hopelijk komen ze in een positie waarin ze met Aston Martin kunnen vechten. Ze zullen nog niet tegen Red Bull kunnen strijden', vervolgt Button. In Miami eindigde Max Verstappen dan ook nog ruim een halve minuut voor George Russell. De jonge Brit wist wel ongeveer dezelfde tijden te rijden als Fernando Alonso, die volgens Button wel wat concurrentie kan gebruiken. 'Voor Fernando Alonso is die concurrentie alleen maar leuk, hij houdt van de concurrentiestrijd met Lewis (Hamilton, red.).'

'Dan moet Mercedes het hoofd boven water zien te houden'

Het is voor Mercedes wel te hopen dat de upgrade ook echt werkt. 'Dan wordt het een compleet ander seizoen', geeft Patrick aan. Toch bestaat nog altijd de kans dat de conceptwijziging niet levert wat het moet leveren. 'De uitdaging zal komen als ze niet zien wat ze willen zien. Ze hebben hoge verwachtingen en als het niet aan die verwachtingen voldoet, als ze niet genoeg vooruitgang boeken, dan zal de test zijn om het hoofd boven water te houden tijdens de triple-header', aldus de voormalig IndyCar-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws