Mol vermoedt dat Aston Martin en Stroll sr. rol gespeeld hebben bij vertrek Vettel Formule 1
Formule 1

Mol vermoedt dat Aston Martin en Stroll sr. rol gespeeld hebben bij vertrek Vettel

Mol vermoedt dat Aston Martin en Stroll sr. rol gespeeld hebben bij vertrek Vettel

Olav Mol is niet verrast door het feit dat Sebastian Vettel aan het einde van 2022 met pensioen gaat. Vettel heeft aangegeven dat andere zaken in zijn leven nu prioriteit genieten, maar volgens Mol is de primaire reden dat hij vertrekt het feit dat zijn huidige renstal geen indruk heeft weten te maken. Ook de eigenaar van het team zou een deelverklaring kunnen vormen voor het feit dat hij geen toekomst meer ziet in het project.

'Dat Vettel nu aankondigt dat hij stopt, verbaast mij niet', aldus Mol in FORMULE 1 Magazine. 'Het gaat bij Aston Martin natuurlijk niet zoals hij had gehoopt', voegt de voormalige Formule 1-commentator van Ziggo Sport daaraan toe. Hij beargumenteert dus dat de tegenvallende resultaten bij de Britse renstal een reden vormen voor de Duitser om ermee te stoppen.

Zelf zegt Vettel dat hij meer tijd wil brengen met zijn kinderen en er voor ze wil zijn terwijl ze opgroeien. Mol blijft in zijn analyse echter bij het team hangen: 'Ik denk dat Vettel heeft gemerkt dat het met de organisatie bij Aston Martin niet zomaar gaat werken. We zijn het snel vergeten, maar ze hebben natuurlijk wéér geprobeerd om een auto te kopiëren.'

In Barcelona keek men met opgetrokken wenkbrauwen naar de auto van het team uit Silverstone. Ze waren met hun concept naar het concept van Red Bull geconvergeerd, en leken daar in de daaropvolgende raceweekenden flink wat tijd mee gewonnen te hebben. Inmiddels is duidelijk geworden dat de snelheidswijziging niet groot genoeg was om ze serieus uit de achterhoede te tillen.

Stroll sr. speelt een rol?

Heeft Lawrence Stroll, de eigenaar van het team een rol gespeeld in het vertrek van Vettel? De Canadees, die volgens Mol geen échte racer is, bemoeit zich veel met het team en wil overal zijn zegje over doen. 'Ik zie het wel voor me dat die man op maandagochtend van alles loopt te brullen en de manschappen zeggen: 'Ja, gaan we doen', maar dan naar buiten lopen en denken dat hij maar wat lult. Dat is mijn gevoel, al heb ik daar geen bewijs van.'

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws