Naam Schumacher terug bij Ferrari: 'Ik voel me verbonden met het team' Formule 1
Formule 1

Naam Schumacher terug bij Ferrari: 'Ik voel me verbonden met het team'

Naam Schumacher terug bij Ferrari: 'Ik voel me verbonden met het team'

Mick Schumacher mag stiekem hopen dat hij een race mag rijden bij Ferrari in 2022. Woensdag werd bekend gemaakt dat de jonge coureur, naast zijn gewone werkzaamheden bij het team van Haas, een reserverol zal vervullen bij het team uit Maranello. Het eerste jaar van Schumacher in de Formule 1 verliep stroef, aangezien de rijder de beschikking had over de slechtste auto van het veld. Toch kijkt de Duitser hoopvol naar de toekomst.

Aankomend seizoen mag Schumacher de titel van reservecoureur bij Ferrari delen met Antonio Giovinazzi. Schumacher heeft echter nog geen idee of hij daadwerkelijk een toekomst heeft bij de Italiaanse renstal. 'Natuurlijk voel ik mij door mijn vader verbonden met Ferrari', begint de 22-jarige rijder tegenover La Gazzetta dello Sport. 'Alleen de toekomst zal uitwijzen of ik ook ga racen voor het team.'

Hoop op een beter 2022

Ferrari-teambaas Mattia Binotto was tevreden met de ontwikkeling van Schumacher bij Haas. De Duitser kon met zijn bolide weinig potten breken. De Haas-coureur behaalde tweemaal Q2 en kon tijdens races soms verdedigen tegenover snellere auto's, maar meer zat er niet in voor Schumacher. Bovendien was zijn auto vaak in een muur te vinden. De rijder weet dat het beter moet. 'Ik ben over het algemeen blij met mijn seizoen, maar als ik naar de resultaten kijk, weet ik dat het veel beter moet.'

De voormalig kampioen van de Formule 2 en Formule 3 heeft goede hoop dat 2022 een beter jaar zal worden voor hem en Haas. 'We hebben hoge verwachtingen voor aankomend seizoen', vervolgt de coureur. 'Ik zal net zoals dit seizoen mijn best blijven doen voor het team. Ik weet dat mensen zeggen dat ik mijn achternaam mee heb, maar ik heb in het verleden ook goede resultaten geboekt. Ik zal verantwoordelijk blijven voor mijn resultaten', besluit Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws