Newey: 'Red Bull is familie, bij Williams en McLaren voelde ik me een werknemer' Formule 1
Formule 1

Newey: 'Red Bull is familie, bij Williams en McLaren voelde ik me een werknemer'

Newey: 'Red Bull is familie, bij Williams en McLaren voelde ik me een werknemer'

Adrian Newey is blij dat hij in 2006 besloot om zich te voegen bij het team van Red Bull Racing. De succesvolle auto-ontwerper voelt zich op zijn plek bij het team, waar hij nu zo'n 15 jaar zit. De Brit vertelt hoe hij familiegevoelens ervaart bij het team, iets wat bij zijn vorige werkgevers wel anders was.

'Ik zag Red Bull als een startup-team, wat me zeer aansprak', vertelt Newey aan Formule 1 MAGAZINE, die in 2006 voor een lastige keuze stond. 'Niemand wist waar het met Red Bull naartoe zou gaan, maar het eerste doel was in een positie komen om races te winnen en van daaruit zouden we wel verder zien. Het succes dat we door de jaren heen hebben gehad, heeft me daarom veel voldoening gegeven.'

Met Red Bull behaalde Newey veel successen, met name in de tijd waarin Sebastian Vettel de ene na de andere wereldtitel scoorde. Het succes van Red Bull werd meermaals toegeschreven aan Newey, die ieder jaar leek te verrassen wat betreft het ontwerp van de Red Bull-auto.

Inmiddels zit Newey al heel lang bij Red Bull en maakt hij nu het 'Verstappentijdperk' mee. Het team voelt voor hem nu als familie. 'Williams en McLaren (zijn vorige teams, red.) zijn geweldige renstallen, maar ik voelde me daar ondanks dat ik op waarde werd geschat in zekere zin toch altijd een werknemer. Bij Red Bull voel ik daarentegen veel meer verantwoordelijkheid. Ik heb zelfs een beetje een vaderlijk gevoel voor het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws