Norris: 'Alpine had de betere auto, maar wij hebben het beter gedaan als team' Formule 1
Formule 1

Norris: 'Alpine had de betere auto, maar wij hebben het beter gedaan als team'

Norris: 'Alpine had de betere auto, maar wij hebben het beter gedaan als team'

Lando Norris is trots op zijn team en verklaart dat Alpine sneller was in Mexico, maar dat McLaren de betere uitvoering had. De Britse renstal wist op het Autódromo Hermanos Rodríguez belangrijke punten te pakken voor het constructeurskampioenschap met de zevende plaats van Daniel Ricciardo en de negende plek voor Norris.

Norris is erg tevreden met de race. 'We hebben goed werk geleverd', begint de Brit bij Formula1.com. 'We moesten ons al heel vroeg richten op Yuki (Tsunoda, red.), op weg naar de harde band. Dat opende de kans voor Daniel om heel lang door te gaan op de zachte band, wat hem de kans gaf om als zevende te eindigen en waardevolle punten voor ons te scoren', verklaart de 22-jarige. McLaren staat nu namelijk nog slechts zeven punten achter Alpine, wat betekent dat de laatste twee races alles nog open ligt voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Dankzij de goede strategie kon Ricciardo zich vanaf een positie buiten de top tien in de punten rijden. 'Ik denk dat we het goed hebben gedaan, op bepaalde punten hebben we gedaan wat we moesten doen, maar we hebben nog steeds naar het grote geheel gekeken en de andere kant heeft het erg goed gedaan', vervolgt Norris. 'Ik ben gelukkig. Zeker op een dag als deze, waarop betrouwbaarheid belangrijk was. Twee van onze auto's finishten en niet veel van de andere deden dat. Ik ben blij met het team.'

Norris: 'Daniel heeft het goed gedaan'

Alpine-coureur Fernando Alonso viel richting het einde van de race uit met motorische problemen. Iets dat McLaren ten goede kwam. 'Natuurlijk, hoe meer punten, hoe beter', vertelt Norris daarover. 'We hebben het goed gedaan. Ik denk niet dat we zondag de snellere auto hadden dan de Alpine, maar nogmaals, als team hebben we het beter gedaan.'

Ook teamgenoot Ricciardo wist in Mexico goede punten te bemachtigen. 'Ik bedoel, Daniel was in een gelukkige positie dat hij gewoon buiten kon blijven en alles kon doen wat hij wilde, wat ik in andere races heb kunnen doen, zoals in Monza', legt de Brit uit. 'En dit keer leverde het hem alleen maar voordeel. Het is duidelijk goed gelukt. We hadden dat plan vanaf het begin, als iemand in die positie zat, en Daniel was die man en dus maakte hij het goed en maakte er het beste van. Hij heeft het goed gedaan', eindigt Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws