Ricciardo heeft pauze van de Formule 1 nodig: 'Moeilijk om week na week te presteren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo heeft pauze van de Formule 1 nodig: 'Moeilijk om week na week te presteren'

Ricciardo heeft pauze van de Formule 1 nodig: 'Moeilijk om week na week te presteren'

Daniel Ricciardo is erg toe aan een pauze van de Formule 1. De McLaren-coureur heeft de afgelopen twee jaar veel moeite met goede prestaties leveren. Volgend jaar heeft hij geen stoeltje en dat is naar eigen zeggen eigenlijk een geluk bij een ongeluk. De Australiër heeft tijd nodig om zichzelf weer op te bouwen en dat zal hij in 2023 dus gaan doen.

Ricciardo geeft aan dat hij moeite heeft met consequent goede resultaten te behalen. 'Ik weet nog steeds dat ik kan presteren, maar het is moeilijk als je het niet week na week kunt doen', begint de McLaren-coureur, geciteerd door SpeedWeek. Hij vergelijkt zijn situatie met een viervoudig wereldkampioen, die dit jaar zijn laatste seizoen in de Formule 1 rijdt. 'Het is een beetje zoals (Sebastian, red.) Vettel in de laatste paar races: hij reed fenomenaal, en dan vragen mensen zich af of het echt tijd is om met pensioen te gaan', legt de Australiër uit.

Ook Ricciardo zal volgend jaar geen vast stoeltje hebben in de Formule 1. 'Ik kan met zekerheid zeggen dat ik niet op de grid zal staan', laat hij bij Sky Sports F1 weten. Toch hoopt hij zelf dat zijn afwezigheid als vaste coureur niet lang zal duren. 'Ik wil nog steeds in deze sport zijn. Ik wil werken met een team met de ambitie om in 2024 weer op de grid te staan.'

Ricciardo: 'De afgelopen twee jaar waren zwaar'

De 33-jarige coureur zou eigenlijk nog een jaar langer bij McLaren rijden, maar zijn resultaten vielen tegen. 'De afgelopen twee jaar waren behoorlijk zwaar, vooral als je veel hebt geïnvesteerd, maar dit niet zichtbaar is, kan het je afmaken', laat hij zelf weten. De coureur geeft aan dat hij soms iets meer tijd voor zichzelf nodig heeft. 'Ik denk dat ik weet hoe belangrijk zelfs een zomervakantie is, dat geeft je een ander perspectief.'

De volle Formule 1-kalender staat dat echter niet toe. 'De manier waarop de seizoenen gaan, is het behoorlijk meedogenloos. Je hebt niet echt de kans om jezelf weer op te bouwen. Ieder mens is anders, maar als ik minder doe, kan ik meer bereiken', legt Ricciardo uit. Het feit dat hij volgend jaar geen stoeltje geeft is dus eigenlijk een geluk bij een ongeluk. 'Ik heb het gevoel dat een kleine pauze me goed zal doen, en dan probeer ik iets weer op te bouwen voor 2024', eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws