Norris blijft McLaren de komende jaren trouw, Brit tekent nieuwe meerjarige deal Formule 1
Formule 1

Norris blijft McLaren de komende jaren trouw, Brit tekent nieuwe meerjarige deal

Norris blijft McLaren de komende jaren trouw, Brit tekent nieuwe meerjarige deal

Lando Norris blijft het Formule 1-team van McLaren de komende jaren trouw. Ondanks de interesse van andere teams, waaronder Red Bull Racing, heeft de Brit zijn contract met het in Woking gevestigde team met meerdere jaren verlengd. Dat maakte McLaren vrijdagmiddag bekend. Het is net als eerder deze week bij Charles Leclerc echter nog onduidelijk tot wanneer de 24-jarige Brit heeft bijgetekend.

Norris mocht in 2019 zijn Formule 1-debuut maken bij McLaren en sindsdien heeft de jonge Brit zich ontwikkeld tot één van de meest gewilde coureurs van het huidige veld. Red Bull Racing zou in Norris de perfecte teamgenoot van Max Verstappen zien, maar de Oostenrijkse renstal kan dit idee voorlopig uit het hoofd zetten. Vrijdagmiddag maakte McLaren namelijk bekend dat Norris ook de komende jaren de kleuren van het Britse team zal verdedigen.

Het contract van de 24-jarige Brit, dat na 2025 af zou lopen, is dus opengebroken en Norris is zeer verheugd dat hij nog een lange tijd aan McLaren verbonden zal blijven. 'Het is een geweldig gevoel om in papaja te blijven rijden. Ik ben opgegroeid bij McLaren en voel me hier thuis, het team is als familie voor me', zegt Norris op de website van zijn team. 'De reis tot nu toe is spannend geweest, we hebben ups en downs gehad, maar het afgelopen seizoen hebben we laten zien hoe graag we weer vooraan mee willen doen. Het werk dat Zak (Brown. red), Andrea (Stella, red.) en het hele team er het afgelopen jaar in hebben gestoken is ongelooflijk geweest en ik heb er alle vertrouwen in dat ik met McLaren kan strijden om de overwinning.'

Brown en Stella verguld met verlenging

Zak Brown maakte er in een eerder stadium geen geheim van dat hij Norris langer aan boord wilde houden en de Amerikaan zag zijn wens dus in vervulling gaan. 'Ik ben erg blij dat we de samenwerking met Lando (Norris, red.) voor meerdere jaren voortzetten. Het is de afgelopen zes jaar een fantastische reis geweest en hij heeft een fantastische toewijding en wil getoond om het team vooruit te helpen en McLaren terug te brengen naar de top. Vorig seizoen zagen we de fundamentele rol die Lando speelde met de indrukwekkende ommekeer in de resultaten en ik kijk ernaar uit om deze reis voort te zetten. Hopelijk met nog veel meer podiumplaatsen', aldus de CEO.

Ook teambaas Andrea Stella is ontzettend blij dat Norris ook de komende jaren uit zal komen voor McLaren. 'Ik ben blij dat ik de verlenging van onze samenwerking met Lando kan bevestigen voor een meerjarig contract tot na 2025. Dit weerspiegelt het vertrouwen dat we in elkaar hebben, met onze gedeelde ambitie om uiteindelijk weer kampioenschappen te winnen in de toekomst', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws