Sargeant is er klaar voor om zichzelf in de F1 te bewijzen: 'Nu begint het echte werk' Formule 1
Formule 1

Sargeant is er klaar voor om zichzelf in de F1 te bewijzen: 'Nu begint het echte werk'

Sargeant is er klaar voor om zichzelf in de F1 te bewijzen: 'Nu begint het echte werk'

Logan Sargeant verklaart dat de drie Grands Prix in de Verenigde Staten zeker de druk opvoeren, maar dat het geen probleem zal worden. De sport wordt steeds populairder in Amerika en de komst van Sargeant zal daar zeker aan bijdragen. Alexander Rossi was de laatste Amerikaanse coureur in de Formule 1 en daarom is de Williams-coureur trots om zijn land te mogen vertegenwoordigen.

Sargeant benadrukt dat hij het heel bijzonder vindt om de eerste Amerikaanse coureur sinds een lange tijd te zijn. 'Met drie Grands Prix in Amerika wordt dat leuk. Miami ligt vlak voor de deur, dus ik kijk er echt naar uit', begint de 22-jarige, geciteerd door Sky Sports F1. 'Het is misschien een beetje extra druk, maar uiteindelijk leg ik mezelf veel druk op en zijn de verwachtingen hooggespannen. We moeten gewoon de klus klaren', vertelt de coureur met goede verwachtingen.

Druk zal Sargeant zeker voelen, maar hij blijft het voornamelijk erg bijzonder vinden dat hij eindelijk zijn droom kan waarmaken. 'Het is absoluut een droom die uitkomt', vervolgt de Amerikaan. 'Ik voel me net een hardwerkende zestienjarige, de last viel van mijn schouders dat we het tot hier hebben gehaald. Dan denk je meteen: nu begint het echte werk om mijn plek in de Formule 1 in de toekomst te behouden', voegt de coureur eraan toe.

Sargeant: 'Stoeltje bij Williams lag voor het oprapen als ik mijn werk deed'

Met slechts twintig coureurs in de Formule 1, moet alles samenkomen om er te kunnen racen. 'De sterren moeten absoluut op één lijn staan en je moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn', legt Sargeant uit. 'Williams heeft me sinds eind vorig jaar zoveel gesteund en ze hebben me het hele jaar door zoveel vertrouwen gegeven dat deze stoel voor het oprapen lag als ik mijn werk deed.'

Het was echter nog even spannend of de 22-jarige daadwerkelijk een intrede kon maken in de koningsklasse, omdat hij in de Formule 2 nog een goed resultaat moest behalen, om genoeg superlicentiepunten te behalen. 'Toen ik die laatste ronde inging, moest ik mijn superlicentie halen en de druk was groot om het weekend te maximaliseren en dat hebben we gedaan. Ik kijk er gewoon naar uit om in de toekomst mijn best voor hen te doen', eindigt Sargeant tevreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws