Bottas wil snel meerjarig contract: 'Is belangrijk om na tien jaar stabiliteit te hebben' Formule 1
Formule 1

Bottas wil snel meerjarig contract: 'Is belangrijk om na tien jaar stabiliteit te hebben'

Bottas wil snel meerjarig contract: 'Is belangrijk om na tien jaar stabiliteit te hebben'

Valtteri Bottas wil zo snel mogelijk gesprekken voeren over zijn toekomst bij Alfa Romeo. De Finse coureur begint komend seizoen aan zijn tweede jaar bij het Zwitserse team en voelt zich daar erg op zijn plek. Eerdere jaren had hij bij Mercedes veel onduidelijkheid over hoe lang hij mocht blijven en dat had een negatieve invloed op zijn prestaties. Daarom hoopt Bottas bij zijn nieuwe team aan het begin van het jaar een nieuw contract te hebben.

Bij Mercedes had de coureur over het algemeen een eenjarig contract, waardoor zijn toekomst bij het team nooit zeker was. 'Ik ben zo vaak in die situatie geweest dat het een afleiding is geworden', begint Bottas tegenover Autosport. Bij Alfa Romeo hoopt de 33-jarige zo snel mogelijk zijn contract te kunnen verlengen. 'Het zal hopelijk vrij vroeg in het jaar een gespreksonderwerp worden over wat er gaat gebeuren.'

Bottas heeft zelf al aangegeven in ieder geval te willen blijven totdat Audi zijn intrede maakt en hij hoopt dan ook op een meerjarig contract. 'Het is belangrijk voor mij om die stabiliteit te hebben na tien jaar van niet zo veel stabiliteit', vervolgt de Fin. De komst van Audi zal volgens Bottas namelijk heel goed nieuws kunnen zijn voor Sauber. 'Het is een geweldige kans voor het team, het brengt stabiliteit en iets nieuws. Maar ik denk dat mensen er sindsdien minder over praten. We gaan voorlopig gewoon door en het is duidelijk dat in 2023 er nog steeds niets verandert.'

Bottas: 'Punten scoren is niet iets dat Alfa Romeo gewend is'

Tot en met 2023 zullen er dus nog geen grote veranderingen komen. 'We zijn nog steeds Alfa Romeo. Ik denk dat waarschijnlijk volgend jaar dingen gaan veranderen. Maar voorlopig is het redelijk stabiel en is iedereen gewoon gefocust op zijn werk', vertelt Bottas. Zelf is hij enthousiast om zijn goede werk van afgelopen seizoen weer op te pakken.

In 2022 behaalde Alfa Romeo in totaal 55 punten, waarvan 49 van Bottas en hij toonde aan een echte teamleider te zijn. Hij genoot erg van deze rol. 'Het is opbeurend om te zien hoeveel plezier mensen hebben als je regelmatig een paar punten scoort. Het is niet iets dat het team gewend is. Het was zeker leuk om er deel van uit te maken. Ik kijk nu al uit naar de nieuwe auto, hoe die gaat worden en zo. Het is interessant', eindigt Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws