Norris had agressiever moeten zijn richting Verstappen: 'Had Max iets meer op het gras moeten duwen' Formule 1
Formule 1

Norris had agressiever moeten zijn richting Verstappen: 'Had Max iets meer op het gras moeten duwen'

Norris had agressiever moeten zijn richting Verstappen: 'Had Max iets meer op het gras moeten duwen'

Giedo van der Garde is van mening dat Lando Norris een goede race heeft gereden en hij rekent de Brit zijn strategische keuzes in het gevecht met Max Verstappen niet aan. Toch heeft de voormalig Formule 1-coureur wel een puntje van kritiek, want Van der Garde denkt dat de McLaren-coureur de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya had kunnen winnen.

Het beloofde zondag een spannend gevecht te worden tussen Norris, die van pole mocht vertrekken, en Verstappen, die in de kwalificatie slechts twee honderdsten tekortkwam op zijn Britse collega. Maar na een felle strijd direct na de start, waarbij Norris Verstappen nog even op het gras duwde, zou Norris de coureur van Red Bull Racing nooit meer echt kunnen bedreigen.

Velen trokken de strategische keuzes van McLaren in twijfel. Door een late eerste pitstop gaf Norris veel tijd prijs op Verstappen en daarnaast moest hij ook beide Mercedes-coureurs en Ferrari-man Carlos Sainz op de baan zien te passeren, wat opnieuw tot tijdverlies leidde. Toch rekent Van der Garde dit McLaren en Norris niet aan. De Brit deed in zijn ogen eigenlijk maar één ding verkeerd.

'Hij had een betere start moeten hebben', antwoordt de voormalig autocoureur in de DRS-podcast op de vraag wat Norris beter had kunnen doen. 'Dan had hij had gewoon eerste gelegen na de eerste bocht, dan was het voor hem veel makkelijker geweest. Dan had hij zijn eigen race kunnen rijden en nu moest hij constant naar een andere strategie, weer in de aanval en weer terug proberen te rijden.'

Verstappen op het gras duwen

Volgens Van der Garde liet Norris de zege vooral bij de start uit zijn handen glippen, maar de 24-jarige uit Bristol had in de eerste fase ondanks een mindere start nog wat meer kunnen doen om Verstappen achter zich te houden, zo stelt Van der Garde. 'Hij had Max iets meer op het gras moeten duwen', zegt de analist, die zich wel degelijk realiseert dat dit Norris waarschijnlijk wel een straf had opgeleverd. 'Hij gaf nu genoeg ruimte, maar dan ben je wel de pineut. En dan ben je in gevecht met Max en dan zie je in één keer Russell voorbijkomen en dan lig je derde, en dat na een geweldige zaterdag. Dat is voor hem gewoon een slechte zaak. Hij heeft een goede race gereden, maar hij heeft het verloren bij de start', aldus Van der Garde.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws