Voormalig F1-coureur raadt Verstappen aan bij Red Bull te blijven: 'Het blijft een gok' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur raadt Verstappen aan bij Red Bull te blijven: 'Het blijft een gok'

Voormalig F1-coureur raadt Verstappen aan bij Red Bull te blijven: 'Het blijft een gok'

Er wordt nog altijd volop gespeculeerd over de toekomst van Max Verstappen. Blijft hij bij zijn huidige team Red Bull Racing of maakt hij de overstap naar een ander Formule 1-team? Voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya, die tussen 2001 en 2006 actief was in de koningsklasse van de autosport, zou het wel weten als hij in de schoenen stond van de drievoudig wereldkampioen.

In de afgelopen maanden is er veel onrust geweest binnen Red Bull. Teambaas Christian Horner werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en daarnaast is er een machtsstrijd gaande binnen het team. Dat zit ook Verstappen niet lekker en ook zou de Nederlander volgens bronnen weinig vertrouwen hebben in het motorproject van Red Bull Powertrains, dat samen met Ford de motor voor 2026 ontwikkelt. De regerend wereldkampioen zou daarom openstaan voor een vertrek. Volgens Montoya doet Verstappen er echter goed aan om gewoon te blijven waar hij zit.

'Ik zou honderd procent blijven', is het duidelijke antwoord van de Colombiaan als hem door Motorsport.com wordt gevraagd wat zijn keuze zou zijn als hij in de positie van Verstappen had gezeten. 'Je weet niet of het goed of slecht zal zijn, het blijft een gok. Je kent tenminste het team en de mensen, je hebt een volledig beeld. Als je daar niet op je plek zit, dan is het tijd om van team te veranderen. Maar er is geen reden als je blij bent', vindt de 48-jarige Colombiaan, wiens zoon Sebastian momenteel actief is in de Formule 3.

Tekst gaat de afbeelding verder.

max verstappen redbullracing spanje 2024 race
Montoya adviseert Verstappen om bij Red Bull te blijven in 2026. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Ook denkt Montoya dat het met de onrust achter de schermen bij de kampioensformatie allemaal wel meevalt en hij wijst op de recente resultaten van het team. 'Ze winnen nog altijd races. Hij (Verstappen, red.) is drie keer wereldkampioen geworden met deze auto, en ook dit jaar is hij leider in het klassement. Hij blijft zelfs winnen terwijl iedereen roept: deze week hebben we hem. Aan het einde van de race wint hij hem alsnog', aldus Montoya.

Wolff wil wachten op Verstappen

Mocht Verstappen er toch voor kiezen om het advies van Montoya in de wind te slaan, dan zou Toto Wolff de Nederlander graag naar Mercedes willen halen. De teambaas van de Duitse renstal heeft al meerdere malen laten weten dat de deur in Brackley wagenwijd voor hem openstaat en ook in Spanje flirtte hij weer met de WK-leider. Tegenover ORF bevestigde Wolff dat er op korte termijn nog geen beslissing zal worden genomen. Hij lijkt de ontwikkelingen in de komende maanden af te willen wachten en daarom zal Carlos Sainz geen optie zijn voor Mercedes. 'Ik wil Carlos niet langer laten wachten. Ik denk dat we namelijk pas in november een beslissing kunnen nemen', zei Wolff.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws