Norris heeft drie zware dagen achter de rug: 'Niet wat we wilden, maar goed genoeg' Formule 1
Formule 1

Norris heeft drie zware dagen achter de rug: 'Niet wat we wilden, maar goed genoeg'

Norris heeft drie zware dagen achter de rug: 'Niet wat we wilden, maar goed genoeg'

Lando Norris blikt terug op een lastige testweek in Bahrein voor het team van McLaren. Zo viel Daniel Ricciardo weg vanwege corona en had het team de nodige problemen tijdens het testen. Norris nam alle drie de dagen voor zijn rekening, maar kwam er niet lekker in. Pas op de laatste dag leek het wat beter te gaan en kan de Britse coureur enigszins tevreden zijn.

'Een betere laatste dag', begint Norris na afloop. 'We eindigden met wat meer positieve punten met gelukkig een stuk meer ronden. Het team heeft goede vooruitgang geboekt met de problemen die we hadden. Er moet nog veel verbeterd worden om volgende week mee te kunnen doen. We begrijpen de auto nu beter en we gaan proberen om dat allemaal te verbeteren voor de eerste race van het seizoen. Drie zware dagen dus, niet wat we wilden, maar goed genoeg.'

McLaren kon vooras probleem niet oplossen

Datzelfde gevoel had teambaas Andreas Seidl ook. 'Na een positieve start in Barcelona, hebben we hier in Bahrein een zeer uitdagende test gehad. Een probleem met de vooras heeft ons in de problemen gebracht. Door tijdgebrek konden we dit niet volledig oplossen tijdens de test, maar we hebben toch vooruitgang kunnen boeken, ondanks een beperking in het aantal ronden dat we konden afwerken. In de loop van de test hebben we dus meer prestaties weten te behalen.'

'Het doel is om dit probleem volledig op te lossen voor de Grand Prix van Bahrein', vervolgt Seidl. 'Dat gaan we doen door alles te geven hier op het circuit en in het McLaren Technology Centre om in te halen wat we de afgelopen drie dagen hebben verloren', besluit de Duitser, die tot slot ook nog Norris wilde bedanken voor het invallen voor Ricciardo, die positief was getest op corona.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws