Red Bull-hoofdingenieur na snelste tijd Verstappen: 'Doet er niet toe' Formule 1
Formule 1

Red Bull-hoofdingenieur na snelste tijd Verstappen: 'Doet er niet toe'

Red Bull-hoofdingenieur na snelste tijd Verstappen: 'Doet er niet toe'

Red Bull Racing-hoofdingenieur Guillaume Rocquelin is tevreden met hoe de testdagen voor de Oostenrijkse renstal zijn verlopen. Max Verstappen wist op de laatste dag in Bahrein zelfs nog de snelste tijd te noteren. Daarmee was hij zeven tienden sneller dan de Ferrari van Charles Leclerc en ruim een seconde sneller dan Mercedes-coureur George Russell. Maar volgens Rocquelin gaat het daar niet om.

'De rondetijden doen er niet toe', begint Rocquelin na afloop van de testdagen. Daarmee geeft de ingenieur aan dat er mogelijk nog veel meer in zit voor Red Bull. 'We wilden de lessen die we de voorbije dagen geleerd hebben op een rijtje te zetten. Het ging dit keer vooral om het rijden met de verschillende soorten compounds, zodat de rijders tevreden zijn en we een goede basis hebben voor volgende week.'

'Ik denk dat we daarin geslaagd zijn'

Onderling waren er wel wat kleine verschillen in bandenkeuze tussen Verstappen en Perez, zegt Rocquelin. 'Maar over het algemeen was het idee hetzelfde: een goede basis neerzetten waarmee we het raceweekend kunnen beginnen en ik denk dat we daarin geslaagd zijn.' Volgens Verstappen heeft Red Bull dan ook het volledige testprogramma kunnen doorlopen in Bahrein.

Sergio Perez was ook tevreden. 'Deze ochtend was goed. We hebben zeker veel geleerd in deze testperiode en ik denk dat er nog veel te leren valt. Er zijn nog veel verbeterpunten om tot het best mogelijke prestatiepakket te komen. Over het algemeen hebben we een positieve dag gehad en nu kijk ik gewoon uit naar de race van volgend weekend', sluit de Mexicaanse coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws