Norris spreekt Pirelli aan op klapbanden: 'Wij riskeren hier wel ons leven' Formule 1
Formule 1

Norris spreekt Pirelli aan op klapbanden: 'Wij riskeren hier wel ons leven'

Norris spreekt Pirelli aan op klapbanden: 'Wij riskeren hier wel ons leven'

Lando Norris is geschrokken van de plotselinge klapband die hij tegen het einde van de Grand Prix te verduren kreeg. Bij meerdere coureurs begaven de banden het plotseling op het Losail International Circuit en volgens Norris is dat ernstig, omdat een klapband in bepaalde situaties erg gevaarlijk kan zijn.

In de slotfase van de Qatarese Grand Prix klapte het rubber van Norris, een onaangename verrassing voor de Brit. 'Je verwacht niet dat je band het zomaar begeeft, vooral niet wanneer je op de harde compound rondrijdt. We waren niet eens zo ver in de stint, een rondje of 20 geloof ik. De band zou het veel langer uit moeten kunnen houden dan 20 ronden', zegt Norris in gesprek met Motorsport.com.

Norris wijst naar gevaren

'Het zou gewoon niet mogen gebeuren', gaat Norris met zijn betoog verder. 'Als er een muur had gestaan had het echt een stuk gevaarlijker kunnen zijn. Ze moeten gewoon betere banden maken. Het is gevaarlijk voor ons als coureurs. Wij riskeren iedere keer ons leven, maar als we niet eens gewoon met een Formule 1-auto over het circuit kunnen rijden, wat kun je dan nog doen?'

Uiteindelijk kende Norris een ongelukkig raceweekend in Qatar, iets wat in de lijn van de afgelopen weken ligt met betrekking tot de vorm waarin McLaren verkeert. Norris werd uiteindelijk negende, en zag zo het zicht op de vierde plek in het kampioenschap weer een stukje verliezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws