Norris trots op gevechten met Verstappen: 'We hebben het over één van de beste coureurs ooit' Formule 1
Formule 1

Norris trots op gevechten met Verstappen: 'We hebben het over één van de beste coureurs ooit'

Norris trots op gevechten met Verstappen: 'We hebben het over één van de beste coureurs ooit'

Lando Norris is trots op de gevechten met Max Verstappen in de afgelopen paar races, die hij als één van de beste coureurs ooit beschouwt. De Brit weet zeker dat er nog meer gevechten volgen in 2024. De McLaren-coureur is optimistisch over zijn kansen voor het aankomende seizoen, maar hij houdt er ook rekening mee dat Red Bull Racing opnieuw goed voor de dag gaat komen. De Brit is hoe dan ook blij met de stap die McLaren dit jaar heeft gezet.

Terwijl het 2023-seizoen nog niet eens is afgelopen, richten al veel teams zich op 2024. Red Bull gaf aan al vroeg in het jaar de ontwikkelingstijd aan de RB20 te besteden, en zo was McLaren ook al bezig met vooruitkijken. Halverwege het 2023-seizoen maakte de Britse renstal een enorme sprong, en dat hopen ze in 2024 te herhalen. 'We hebben grote stappen gezet en het is heel goed om te zien wat we dit jaar hebben bereikt, vooral dat we in de buurt komen bij Red Bull', zegt Norris in gesprek met Motorsport.com. 'We hebben het over één van de beste coureurs ooit, en de beste auto ooit', gaat de 23-jarige verder over de combinatie RB19 en Max Verstappen.

'Het is voor ons heel belangrijk dat we zijn gegaan van waar we in Bahrein eindigden naar praten over gevechten met Red Bull', vervolgt Norris. 'Er komt volgend jaar nog meer aan, dus ik ben enthousiast. Het heeft nog niet veel zin om er tot 2024 over te praten, maar ik ben wel optimistisch en geloof in het team dat we het kunnen.' McLaren heeft sinds juli gebruik kunnen maken van de nieuwe windtunnel in Woking en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. In Silverstone vond er een ommekeer plaats voor McLaren, en sindsdien scoren ze bijna elk weekend wel punten of een podium. In 2024 zal het team enkele personeelsleden ontvangen die afkomstig zijn uit grote teams, zoals Rob Marshall van Red Bull.

Stella rekent McLaren nog niet rijk: 'Werk op dit moment is belangrijker'

Terwijl Norris al droomt van de gevechten met Verstappen, de bokalen en de zeges weet McLaren ook dat Red Bull in 2024 nog sterker zal zijn. Daarom rekent teambaas Andrea Stella McLaren nog niet rijk. 'Waar we dit jaar staan is deels afhankelijk waar we in 2023 staan, dat is het startpunt voor elk team', zegt de Italiaan. 'Maar het proces, waar je zo'n zes, zeven maanden voor hebt, is veel relevanter. Je hebt zo'n lange periode die alleen maar gaat over de auto van 2024. Het werk dat we nu verrichten op aerodynamisch en mechanisch gebied is veel belangrijker dan het startpunt', sluit Stella af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws