Verstappen gaat jong simracetalent coachen om ze 'in een echte auto op een echt circuit te krijgen' Formule 1
Formule 1

Verstappen gaat jong simracetalent coachen om ze 'in een echte auto op een echt circuit te krijgen'

Verstappen gaat jong simracetalent coachen om ze 'in een echte auto op een echt circuit te krijgen'

Max Verstappen gaat jong simracetalent helpen bij een project om simracers naar een echt circuit te helpen. De Nederlander gelooft in het talent van sommige jongens en wil hen helpen door zijn eigen ervaring te delen. De drievoudig wereldkampioen heeft zijn passie om simracetalent te helpen al vaker uitgesproken en wil er ook werk van maken, maar hij wil wel dat het allemaal goed gebeurt.

Verstappen liet eerder al weten druk bezig te zijn met het opzetten van zijn eigen GT3-team en wil daarin ook een plekje reserveren voor een simracer. De 26-jarige denkt dat de overstap van simracer naar een echte coureur gemaakt kan worden en heeft daarvoor een project opgezet. 'Het project loopt, maar ik wil het niet gehaast doen', zegt de Limburger in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Het moet allemaal kloppen en gebeuren, en dat duurt even. Het is wel mijn doel om dat te creëren', zegt Verstappen. Hij wil vooral helpen door een coachende rol op zich te nemen. Hij geeft al advies bij het simracen. 'Daarbij deel ik mijn eigen ervaring. Ze zijn allemaal nog jong. Zoals ik zelf heb ondervonden, kan ervaring een verschil maken.'

Verstappen heeft zijn eigen simraceteam al, namelijk Team Redline. Als de Nederlander niet in de auto zit, dan zit hij wel achter zijn computer om het racen voor te zetten. Hij weet dus alles van het voorbereiden op een race, en ook om de levensstijl die dan vereist is. Dat geldt ook voor het echte werk. 'Zo moet je goed nadenken over je slaappatroon voor een race, want dat heeft ook invloed over wat je op het circuit doet', verklaart de Limburger. Verstappen heeft al wel gezien welke coureurs indruk zouden kunnen maken in een echte auto, maar daar wil hij nog niet zoveel over kwijt: 'Die druk zal ik nu niet op hen gaan leggen!' aldus de 26-jarige.

Verstappens team gaat samen werken met Red Bull Sim Racing: 'Een mooie ontwikkeling'

Onlangs werd bekendgemaakt dat Team Redline en Red Bull Sim Racing de handen ineen slaan voor het F1 Esports Series Pro Championship. 'Ik heb mijn eigen team en Red Bull ook, maar voor een paar specifieke platformen gaan we de krachten bundelen', legt Verstappen uit. 'Daarvan is F1 Esports de voornaamste. Het is een mooi ontwikkeling en er zitten heel goede rijders in beide teams. Dat we nu gaan samenwerken is heel spannend. We hopen dat we goed voor de dag kunnen komen.' Verstappen is ook voor de simracers een voorbeeld, aangezien de Nederlander daar ook bijna alles wint wat er te winnen valt. De drievoudig wereldkampioen hoopt met zijn ervaring anderen dus te helpen om hun dromen waar te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws