Voormalig coureur ziet hoe 'irritant moeiteloos Verstappen rijdt': 'Hij lijkt geen kracht te verbruiken' Formule 1
Formule 1

Voormalig coureur ziet hoe 'irritant moeiteloos Verstappen rijdt': 'Hij lijkt geen kracht te verbruiken'

Voormalig coureur ziet hoe 'irritant moeiteloos Verstappen rijdt': 'Hij lijkt geen kracht te verbruiken'

Voormalig coureur en Viaplay-analist Mike Hezemans vindt dat Max Verstappen de evolutie is van zijn vader Jos Verstappen. De Nederlander vindt het 'irritant' en opmerkelijk dat de 26-jarige moeiteloos lijkt te rijden en met zoveel kalmte. Volgens Hezemans lijkt het net alsof Verstappen thuis op de bank zit als hij aan het racen is.

Hezemans, die met de broer van Verstappens moeder Sophie Kumpen heeft gereden, kent de Verstappens goed. De voormalig coureur heeft samen met zijn vader een kartbedrijf, en Kumpen reed in haar kartcarrière met een motor gebouwd door Hezemans en zijn vader. Nog steeds hebben de families goed contact en Verstappen gaf dan ook aan wel eens bij Hezemans in Miami te zijn, waar de voormalig coureur een huis heeft. 'Hij is de evolutie', zegt Hezemans over Verstappen in vergelijking tot Verstappen senior bij Viaplay voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico. 'Hij is veel meer ontspannen, daar zit het verschil', gaat de voormalig coureur verder.

'Ik reed met hem mee in Portimão, naast Max en Jos. Jos rijdt een beetje zoals ik, maar Max lijkt helemaal geen kracht te verbruiken tijdens het racen. Het is zo irritant om dat als oud-coureur te aanschouwen. Het lijkt net alsof hij thuis op de bank zit', lacht Hezemans. Meerdere coureurs en oud-coureurs staan soms met open mond te kijken hoe moeiteloos Verstappen de rondes eruit perst. Hij lijkt één te worden met zijn auto en haalt meer dan het maximale eruit zonder dat hij zichzelf daarbij over de limieten forceert. Verstappen kan dan ook bevestigen dat de rijstijl van zijn vader wat ruwer is. 'Hij remt heel laat en vooral ook hard', zegt de drievoudig wereldkampioen. 'Ik denk dat ik altijd iets eerder rem.'

'Dat heeft hij mij altijd proberen bij te brengen'

Hoe dan ook heeft Verstappen ontzettend veel van zijn vader geleerd. 'Ik ben ook niet zo hard op het pedaal, zodat die auto niet naar beneden duikt, in een GT-auto althans. Maar mijn vader heeft superveel ervaring opgebouwd', gaat de 26-jarige verder. 'Hij wist waar hij heel goed was en wist waar hij wat tekortkwam, en dat heeft hij mij altijd bij proberen te brengen en te leren. Dat heeft mij vanzelfsprekend ook enorm geholpen in mijn carrière.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws