Piastri omringd door snelle auto's: 'Ik moet aan voor- en achterkant gaan opletten' Formule 1
Formule 1

Piastri omringd door snelle auto's: 'Ik moet aan voor- en achterkant gaan opletten'

Piastri omringd door snelle auto's: 'Ik moet aan voor- en achterkant gaan opletten'

Oscar Piastri reed in een keurige kwalificatie op vrijdag naar de vijfde startplek in de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hij start vlak voor zijn teamgenoot Lando Norris, die in de kwalificatie niet verder wist te komen dan P6. Met twee oranje bolides op de derde startrij is het team dan ook relatief tevreden.

‘Ik ben er best blij mee’, geeft Piastri aan tegenover Formula1.com. ‘Het is het beste wat we eruit konden halen’, beaamt hij wat zijn teamgenoot ook al aangaf. Bij de start van de race hoeft Piastri enkel de twee Red Bull Racing-bolides, Charles Leclerc en Fernando Alonso voor zich te laten. Zijn Britse teamgenoot wist de man uit Melbourne net achter zich te houden.

‘De auto voelde goed. Ik reed best goed, afgezien van de momenten waar ik de muur raakte’, lacht de Australiër. Deze momenten hebben zijn kwalificatie naar het schijnt weinig beïnvloed, want hij is gewoon tevreden met de resultaten van de zaterdag. ‘We hadden er niet meer uit kunnen halen’, benadrukt hij.

Piastri ziet mogelijke strijd met Alonso

Wat betreft de race, zijn de verwachtingen van Piastri realistisch. ‘Red Bull en Ferrari liggen te ver voor op ons’, geeft hij toe als hem gevraagd wordt of hij auto’s wil inhalen of er vooral op gaat focussen om zijn vijfde plek te behouden. De groene bolide op P4 ziet hij vooralsnog niet bij hem weg rijden. ‘We zien wel. Misschien lukt het een gevecht aan te gaan met Fernando en Aston Martin.’

Naast de snelle wagens voor hem, weet Piastri ook dat de rest van het veld achter hem flink gas gaat geven. Hij acht het niet onwaarschijnlijk dat George Russell en Lewis Hamilton iets zullen gaan proberen. ‘Mercedes zit ook achter ons en ze zijn best snel. Ik moet dus aan zowel de voor- als de achterkant gaan opletten.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws