Norris weet zeker dat Verstappen niet alles gaat winnen: 'Vorig jaar werd hij ook bijna verslagen' Formule 1
Formule 1

Norris weet zeker dat Verstappen niet alles gaat winnen: 'Vorig jaar werd hij ook bijna verslagen'

Norris weet zeker dat Verstappen niet alles gaat winnen: 'Vorig jaar werd hij ook bijna verslagen'

Lando Norris verwacht niet dat Red Bull Racing haar voorsprong gaat verliezen voor 2026, maar denkt wel dat ze voor die tijd op sommige circuits verslagen kan worden. De Brit wijst Ferrari aan als team dat dat momenteel zou kunnen. Norris ziet die mogelijkheid omdat Max Verstappen vorig jaar ook een aantal keren bijna verslagen werd.

Nadat McLaren in de tweede helft van het 2023-seizoen de stijgende lijn te pakken kreeg, werd er gedacht dat de Britse renstal ook in 2024 Red Bull uit kon dagen. Op dit moment lijkt ze het derde team te zijn, achter Ferrari. Norris en teamgenoot Oscar Piastri begonnen het jaar echter wel veel positiever dan in 2024, beide coureurs behaalden in de eerste twee races punten. 'Elk team is bezig om een inhaalslag te maken', begint Norris bij de internationale media. 'Als je kijkt naar onze progressie, dan is het duidelijk dat wij het team zijn dat de meeste vooruitgang heeft geboekt.'

Norris denkt dat ze erg blij mogen zijn met het werk dat is verricht, maar hij weet dat het niet genoeg is om Red Bull uit te dagen. 'Maar Verstappen gaat niet alles winnen', zegt de Brit. 'Ferrari zit op dit moment het dichtst bij Red Bull, en het zou zomaar kunnen dat ze Red Bull hier al uit kunnen dagen', aldus Norris. 'Vorig jaar werd Max ook bijna verslagen, en toen zaten we een aantal keren in de buurt. We hebben hem wel eens verslagen op zondag, en we pakten ook een pole', zegt Norris, doelend op de sprintrace in Qatar, die Piastri won, en de sprintpole, die Piastri ook pakte in België.

'Red Bull blijft aan kop tot 2026'

De meesten verwachten niet dat er iets gaat veranderen aan de huidige rangorde totdat de technische reglementen weer over de kop gaan. Dat duurt, met het 2024-seizoen meegeteld, nog twee jaar. 'Ik denk dat we daarna pas grote veranderingen zullen zien', zegt Norris. 'De nieuwe reglementen kunnen als een bom inslaan. De motor is een zeer belangrijk aspect, al zijn de motoren qua prestaties nu redelijk gelijk. Het verschil betreffende de snelheid zit vooral in de bolide. Red Bull blijft aan kop tot 2026, verwacht ik', stelt de Brit. 'Ze zijn veel slimmer in veel opzichten. Als ze het net zo goed doen als elk ander team, dan behouden ze hun voorsprong. Dan is het alleen te hopen dat ze niet meer goede ideeën hebben!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws