Verstappen gooit met een knipoog olie op het vuur: 'Ik? Bij Mercedes?' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen gooit met een knipoog olie op het vuur: 'Ik? Bij Mercedes?'

Verstappen gooit met een knipoog olie op het vuur: 'Ik? Bij Mercedes?'

Max Verstappen besloot tijdens de mediadag in Australië het spelletje van de journalisten mee te spelen toen hij wederom werd gevraagd naar de Mercedes-geruchten. De Nederlander geeft aan dat hij nog geen flauw idee heeft wat er na 2028 gaat gebeuren. Hij kaart aan dat hij dan wellicht al vertrokken is, of dat hij een nieuw contract tekent. Niemand weet het, hijzelf ook niet.

De paddock is de laatste weken in de ban van de geruchten dat Verstappen mogelijk dicht bij een deal met Mercedes is. Het rommelt al een tijdje achter de schermen bij Red Bull Racing, en Verstappen verklaarde na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië bij Viaplay dat hij graag wilde dat de rust weer terug zou keren bij de Oostenrijkse renstal. Op dat moment gingen er ook verhalen rond dat topadviseur Helmut Marko mogelijk zou worden geschorst. Sommigen zagen de plannen al klaarliggen, vooral toen Mercedes-teambaas Toto Wolff het niet kon laten om te zeggen dat ze allebei welkom waren bij Mercedes.

De Oostenrijker heeft zijn interesse in Verstappen nadat het vertrek van Lewis Hamilton bekend werd gemaakt niet onder stoelen of banken gestoken. Verstappen reageerde er tot nu toe vrij kort op, maar besloot op de mediadag in Melbourne mee te grappen. 'Ik? Bij Mercedes? In welk jaar dan?' vroeg de Nederlander, geciteerd door het Algemeen Dagblad. 'Ach, ik heb geen idee, joh. Weet ik veel wat er na 2028 gaat gebeuren. Blijf ik dan in de sport? Ga ik door? Ga ik nog een nieuw contract tekenen?' haalt de drievoudig wereldkampioen zijn schouders op. Het lijkt hem allemaal maar koud te laten, want hij wil maar één ding, en dat is racen.

Verstappen benadrukt hoe belangrijk Red Bull is

Giedo van de Garde kaartte onlangs nog aan dat hij een overstap naar Mercedes wel heel gaaf zou vinden, maar of het realistisch zou zijn was een ander verhaal. Met name nu de Duitse renstal al twee moeilijke seizoenen achter de rug heeft, en de Oostenrijkse renstal domineert. Als coureurs wil je altijd in de beste auto zitten, en die heeft Mercedes momenteel niet. Alsnog beschouwde Verstappen de woorden en interesse van Wolff als een compliment. Red Bull is echter zijn familie, en dan ben je het niet altijd met elkaar eens, aldus de Nederlander. Verstappen kan in Melbourne dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken en zijn eigen record van 2023 evenaren.

Zie jij Verstappen wellicht na 2028 bij Mercedes? Klik hier om je te registeren en mee te discussiëren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws