Ferrari moet wachten op een fout van Verstappen: 'We weten dat het gat vier tienden is' Formule 1
Formule 1

Ferrari moet wachten op een fout van Verstappen: 'We weten dat het gat vier tienden is'

Ferrari moet wachten op een fout van Verstappen: 'We weten dat het gat vier tienden is'

Charles Leclerc denkt niet dat Ferrari dit weekend in staat zal zijn om Red Bull Racing te verslaan, maar het verslaan van de Oostenrijkse renstal in het algemeen wordt naar zijn idee steeds realistischer. Dat geeft Leclerc het vertrouwen dat het in ieder geval een keer gaat gebeuren. Het is voor de Monegask duidelijk dat het gat voorlopig nog te groot is.

Ferrari lijkt voorlopig het tweede team te zijn en het team dat de meest reële kans maakt op het uitdagen van Red Bull. Tijdens de kwalificatie in Bahrein zaten de teams al dicht bij elkaar, en ook in Jeddah was het spannend. Op de racedag was het gat naar de Oostenrijkse renstal ook al niet zo groot als in Bahrein. Leclerc ziet de progressie ook, maar wil nog niet te vroeg juichen. 'Zitten we in een betere situatie vergeleken met vorig jaar? Absoluut', verklaart Leclerc, geciteerd door Motorsportweek.

Nadat de SF-23 op veel vlakken tekortkomingen kende, gaat het beter met de SF-24. Terwijl Leclerc er zeker van is dat de Italiaanse renstal nu in een sterkere positie verkeert, benadrukt hij dat het gat met Red Bull het uitdagen voor overwinningen op pure snelheid nog steeds onmogelijk maakt. 'Maar we hebben het over vier tienden per ronde in de race, wat nog steeds aanzienlijk is. Op dit moment blijft het gat te groot voor ons om realistisch gezien een 'normale overwinning te behalen op de racedag', aldus de Monegask.

Tekst gaat verder onder de foto.

max verstappen kwalificatie charles leclerc sergio perez
Als het aan Leclerc ligt deelt hij het podium weer met de Red Bull-heren, al ziet hij wellicht liever een andere volgorde. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Leclerc ziet een consistenter pakket

Hoe dan ook is de 26-jarige optimistisch over de algehele situatie van het team, de manier waarop ze werken en de plannen over wat ze moeten verbeteren. De Ferrari-coureur kan niet wachten totdat hij weer in de auto kan springen, vooral met de goede herinneringen van zijn zege in 2022. 'Twee jaar geleden was een zeer positief weekend. Vorig jaar was een veel moeilijker weekend, de kenmerken van de auto pasten niet echt goed bij de kenmerken van dit circuit, maar dit jaar denk ik dat we vrij consistent zullen zijn wat betreft onze competitiviteit', zegt Leclerc.

'Het gebeurt altijd dat je een weekend hebt waarin je de set-up niet zo goed optimaliseert en dan heb je wat meer moeite', gaat hij verder. Leclerc zou dan ook verrast zijn als er circuits zijn waar Ferrari opeens veel beter of slechter is, omdat ze nu een beter pakket hebben. 'Vorig jaar hadden we veel moeite, vooral met de bestuurbaarheid en waren we supergevoelig voor de windrichting. Dit jaar is dat niet het geval. Ik denk dat we consistenter zullen zijn, maar nu is het aan ons om meer performance te vinden, want dat is wat we duidelijk missen. Vooral in de race in vergelijking met Red Bull.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws