Norris witheet: 'Verlies al mijn respect voor Verstappen als hij niet toegeeft dat hij het heeft verpest' Formule 1
Formule 1

Norris witheet: 'Verlies al mijn respect voor Verstappen als hij niet toegeeft dat hij het heeft verpest'

Norris witheet: 'Verlies al mijn respect voor Verstappen als hij niet toegeeft dat hij het heeft verpest'

Lando Norris is woest na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk en vindt dat de aanvaring met Max Verstappen absoluut niet zijn schuld is. De twee heren waren al een tijdje met elkaar in gevecht tot het kookpunt met ongeveer nog tien ronden te gaan werd bereikt. Het leverde Norris een DNF op, Verstappen kon de race nog wel uitrijden. Norris legt zijn frustraties uit.

Het leek erop dat het een easy win zou worden voor Verstappen, die in de eerste stint van de race comfortabel aan de leiding lag en amper in zijn spiegels hoefde te kijken. Tijdens de tweede stint op de harde band kreeg hij het al wat moeilijker, en legde hij uit dat de auto niet zo prettig reed als eerst. Bij zijn tweede pitstop schakelde hij over op de mediumband, en dat deed Norris ook. De Nederlander had echter een slome stop omdat de band linksachter er niet zo gauw op wilde. Hij ging op een gebruikte set verder, Norris op een hagelnieuwe set.

De pace zat duidelijk in de McLaren en Norris zat binnen een paar ronden in de versnellingsbak van Verstappen. De heren vochten het uit, maar bij de laatste poging om Verstappen in te halen ging het mis. Beide coureurs hadden een lekke band, en Norris had ook schade aan de voorvleugel. 'Ik ben teleurgesteld', zegt Norris bij Sky Sports. 'Meer heb ik er niet over te zeggen. Ik keek uit naar een sterke, eerlijke strijd, en dat was het niet', geeft de Brit aan. 'Je mag niet zomaar bewegen onder het remmen met een coureur achter je, en dat deed hij drie keer. Hij verpestte mijn race evenals de zijne.'

Norris nog niet klaar met Verstappen

Norris klaagde op de boordradio erover dat Verstappen te veel bewoog en op die manier een gevaarlijke situatie veroorzaakte. De wedstrijdleiding greep echter niet in. Ondertussen stond Norris onder druk omdat hij een straf kon krijgen vanwege het overschrijden van track limits. 'Er zijn regels, als die regels niet gevolgd worden, moet ik gewoon mijn werk doen en snel rijden. Ik moet gewoon doorgaan en ik doe goed werk', is Norris van mening. 'Als Verstappen niet toegeeft dat hij onze race heeft verpest, verlies ik mijn respect voor hem.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen zaterdag kwalificatie spanje lando norris
Is de vriendschap tussen Verstappen en Norris nog te redden?

Verstappen was redelijk rustig op de boordradio na hun aanvaring, de Nederlander klonk vooral teleurgesteld. Norris vindt dat het niet zijn schuld is in ieder geval. 'Ik voel me gewoon een beetje terneergeslagen. De auto is erg beschadigd en is helemaal kapot nu. Dat is erg jammer, want als ik op een betere manier terug kon rijden naar de pits, had ik misschien weer verder kunnen gaan. Ik gaf een eerlijke, respectvolle strijd, weliswaar op het randje, maar dat kreeg ik niet terug. Ik deed niets verkeerd, dus hij mag het nu zeggen. Hij is diegene die iets moet zeggen, ik niet', gaat hij verder bij F1TV.

'Red Bull maakte meer fouten'

Norris had het al in zijn hoofd dat hij zou gaan winnen, omdat hij zag dat het niet helemaal lekker ging met de pitstops. Tot zeker over de helft van de race had Verstappen de wedstrijd echter onder controle. 'Hij had altijd een kleine voorsprong in de eerste stint. Red Bull leek veel meer fouten te maken dan wij bij hun pitstops', zegt Norris. 'Het is duidelijk dat ze de druk voelden, omdat ze fouten begonnen te maken. Ik vond het tot aan dat moment (het incident met Verstappen, red.) een goede race, ik bleef de hele tijd in de strijd', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws