Piastri vergeleken met Schumacher: 'Wist dat ik geen kampioenschapsmateriaal was dankzij Oscar' Formule 1
Formule 1

Piastri vergeleken met Schumacher: 'Wist dat ik geen kampioenschapsmateriaal was dankzij Oscar'

Piastri vergeleken met Schumacher: 'Wist dat ik geen kampioenschapsmateriaal was dankzij Oscar'

Het Formule 1-seizoen van 2023 heeft een opmerkelijke nieuwkomer in de vorm van Oscar Piastri. De jonge Australische coureur, die momenteel voor McLaren rijdt, heeft indruk gemaakt met zijn prestaties in zijn debuutseizoen en is onlangs voor het eerst op het podium beland, wat veel lof en vergelijkingen met legendes uit de sport heeft opgeleverd.

Piastri's reis naar de Formule 1 was geen rechtlijnig pad. Na een periode als reservecoureur bij Alpine en contractuele geschillen met dat team, vond hij uiteindelijk zijn thuis bij McLaren. Zijn seizoen begon misschien met wat aanpassingsproblemen, maar al snel begon hij zijn stempel te drukken op de koningsklasse van de autosport. In de Belgische Sprintrace eindigde hij als tweede, maar zijn echte doorbraak kwam afgelopen weekend in Japan, toen hij voor het eerst het podium bereikte.

Een van degenen die vol lof zijn over Piastri is niemand minder dan zijn manager, de voormalige Formule 1-coureur Mark Webber. Webber, die zelf een indrukwekkende carrière in de Formule 1 heeft gehad, heeft hoge verwachtingen van Piastri. In een recent interview met F1-Insider vergeleek hij Piastri zelfs met niemand minder dan Michael Schumacher. ‘Ik wist pas dat ik geen kampioenschapsmateriaal was toen ik Oscar leerde kennen. Ondanks zijn enorme talenten, wil hij altijd beter worden. Hij zal nooit op zijn lauweren gaan rusten. Hij doet mij dan ook op veel vlakken denken aan Michael Schumacher’, zei Webber.

Volle lof van Ralf Schumacher

De lof voor Piastri beperkt zich echter niet tot zijn manager. Ralf Schumacher, een expert in de Formule 1-wereld, heeft ook zijn bewondering uitgesproken voor de jonge coureur. ‘McLaren heeft zeker het beste coureurskoppel voor de toekomst’, zei Schumacher. Hij voegde eraan toe: ‘Hij is een supertalent. Het is al moeilijk genoeg om zelfs de Formule 3- en Formule 2-kampioenschappen te winnen. Oscar won het in zijn eerste jaar. Dit is buitengewoon. Hetzelfde doet hij nu in de Formule 1. We zullen veel positieve dingen van hem horen.’

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws