Ralf Schumacher vreest het ergste: 'Pérez zijn dagen bij Red Bull zijn geteld' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher vreest het ergste: 'Pérez zijn dagen bij Red Bull zijn geteld'

Ralf Schumacher vreest het ergste: 'Pérez zijn dagen bij Red Bull zijn geteld'

Ralf Schumacher denkt dat de dagen van Sergio Pérez bij Red Bull Racing zijn geteld. De Mexicaan lag even aan de leiding tijdens de Grand Prix van Nederland, maar weer ging het mis. De 33-jarige had een podium in handen, al ging die aan zijn neus voorbij vanwege een tijdstraf van vijf seconden. Schumacher denkt dat ze Lando Norris veel beter in de tweede RB19 kunnen zetten.

De Grand Prix van Nederland legde opnieuw het prestatieverschil tussen Pérez en teamgenoot Max Verstappen bloot. De Nederlander verloor even de leiding toen het begon te regenen en hij een ronde later binnenkwam voor intermediates, maar vervolgens reed hij zo'n twee seconden per ronde sneller dan iedereen. Pérez lag vervolgens op podiumkoers, maar nadat hij een spinde, in de pitstraat tegen de muur reed, en toen te hard reed, kon hij fluiten naar zijn P3. 'Pérez maakte opnieuw een fout en ik geloof dat zijn dagen bij Red Bull geteld zijn', begint Schumacher in zijn column voor Sky Sports Deutschland.

'Dr. Helmut Marko staat niet bepaald bekend om zijn warme omgang met Perez. Ik denk dat Pérez als persoon hiermee niet zo goed kan omgaan, zo verklaar ik ook deze ernstige blunders. Pérez leek het hele weekend erg slecht gehumeurd, teleurgesteld en afwezig. Ik denk dat er al afspraken waren gemaakt over een scheiding na het einde van het seizoen', vermoedt de broer van Michael Schumacher. Enkele dagen geleden gaf Marko nog aan dat het stoeltje van Pérez nog helemaal niet zeker was voor 2024, al kwam hij daar later op terug door aan te geven dat Pérez ook in 2024 gewoon voor Red Bull rijdt. Die woorden werden versterkt door teambaas Christian Horner.

Tekst gaat verder onder de foto

Ralf Schumacher vreest het ergste: 'Pérez zijn dagen bij Red Bull zijn geteld'
Als we Horner en Marko mogen geloven, is Pérez in 2024 gewoon Red Bull-coureur. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Achter Red Bull is het behoorlijk spannend'

De strijd om de zege lijkt inmiddels niet meer gevoerd te worden. Verstappen rijdt weg en is gezien, terwijl achter hem nog wel een spannende strijd wordt gevoerd tussen de teams McLaren, Mercedes, Ferrari en Aston Martin. 'Achter Red Bull is het behoorlijk spannend. Soms is Mercedes het tweede team, soms McLaren, en nu stond in Nederland, net als zo vaak in het begin van het seizoen, een Aston Martin op het podium met Fernando Alonso', vervolgt Schumacher. 'Mercedes zou uiteindelijk echter in staat moeten zijn om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te behalen. Maar ook in Zandvoort maakte Mercedes weer ernstige fouten. Hierdoor hebben ze veel punten verloren.'

Mercedes kende een wisselvallige, rommelige openingsfase van de race, maar wist uiteindelijk gedeeltelijk te herstellen. Lewis Hamilton pakte nog wat punten, George Russell finishte helaas achteraan. Dat betekende dus ook dat rookie Liam Lawson hoger eindigde dan een Mercedes-coureur. 'Lawson komt in aanmerking voor AlphaTauri, Dr. Marko heeft veel vertrouwen in hem, maar sommige mensen zien dat anders. Zijn weekend was in orde, hij haalde het beste eruit. Bovendien is het een sensatie dat er weer eens een coureur uit de DTM het tot de Formule 1 heeft geschopt. Dat is lang niet gebeurd', zegt Schumacher, die kort denkt aan de succesvolle DTM-seizoenen van Lawson.

Tekst gaat verder onder de foto

Ralf Schumacher vreest het ergste: 'Pérez zijn dagen bij Red Bull zijn geteld'
Lawson deed goede zaken in Zandvoort. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Norris moet naast Verstappen komen: 'Ik ga ervan uit dat Verstappen beslist wie zijn teamgenoot wordt'

Aangezien het niet zo goed gaat met Pérez en Lawson nog lang niet kan opstromen naar Red Bull, heeft Schumacher wel een idee wie er dan beter naast Verstappen kan komen. 'Ik kan me eerder voorstellen dat Lando Norris de nieuwe teamgenoot van Verstappen wordt. De twee lijken goede vrienden te zijn. Ik ga ervan uit dat Verstappen uiteindelijk zal beslissen wie zijn teamgenoot wordt. Dat is niets ongebruikelijks. Dat gebeurde ook bij Senna, mijn broer had ook dat recht. Als een coureur zoals Verstappen zoveel bijdraagt aan het succes van het team, vind ik het ook goed dat men hem zo veel mogelijk steunt', sluit Schumacher af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws