'Nürburgring maakt zich op voor rentree op Formule 1-kalender' Formule 1
Formule 1

'Nürburgring maakt zich op voor rentree op Formule 1-kalender'

'Nürburgring maakt zich op voor rentree op Formule 1-kalender'

De Nürburgring zou één van de circuits zijn die wordt toegevoegd aan het restant van de Formule 1-kalender van dit jaar. RaceFans.net heeft van een woordvoerder van het circuit vernomen dat er gesprekken gaande zijn over een Formule 1-race.

Binnen niet al te lange tijd zou het circuit worden aangekondigd als onderdeel van een kleine Europese tour die waarschijnlijk half oktober plaatsvindt. Ook Portimão, gelegen in Portugal, en het Italiaanse Imola zouden dit jaar aan de kalender toegevoegd worden.

Die twee circuits worden vaker genoemd in de wandelgangen, maar de naam van de Nürburgring is nieuw. Vaak wordt de Hockenheimring aangehaald als de Duitse Grand Prix die dit seizoen 'invalt' voor de door de coronacrisis geannuleerde races. RaceFans.net meldt echter dat de keuze valt op de Nürburgring.

De laatste keer dat de Formule 1 het Duitse circuit aandeed was in 2013. Sebastian Vettel was toen de winnaar in zijn Red Bull Racing-bolide. In totaal zijn er veertig Formule 1-races verreden op de Nürburgring. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws