Ocon: 'Alonso en ik zeggen hetzelfde over de Alpine-bolide' Formule 1
Formule 1

Ocon: 'Alonso en ik zeggen hetzelfde over de Alpine-bolide'

Ocon: 'Alonso en ik zeggen hetzelfde over de Alpine-bolide'

Fernando Alonso en Esteban Ocon kijken uit naar de aankomende race in Barcelona. De Spanjaard, tijdens de persconferentie gepaard met landgenoot Carlos Sainz, zegt benieuwd te zijn hoe de Alpine A521 het doet op het Spaanse asfalt, terwijl hij van mening is dat het elk weekend steeds een beetje beter gaat bij het team waar hij in 2021 zijn derde rentree voor gemaakt heeft. Ocon is met name te spreken over de samenwerking met Alonso en de staat van de Alpine.

'Het is altijd speciaal om hier te racen, ik heb veel goede herinneringen aan dit circuit. Helaas zijn er geen fans, althans, niet zoveel als ik zou willen. Die steun moeten we helaas missen', zo steekt de tweevoudig wereldkampioen van wal wanneer hem tijdens de persconferentie gevraagd wordt naar hoe het voelt om in Spanje te zijn.

Het circuit waar op gereden gaat worden aankomende zondag is een baan waar alle coureurs zeer veel ervaring mee hebben, bevestigt Alonso: 'Dit circuit kennen we natuurlijk op ons duimpje na jaren testen, het zal wat dat betreft iets anders zijn dit jaar. We hebben met de 2021-bolides nog niet gereden op Circuit de Barcelona-Catalunya.'

Gaat steeds beter bij Alpine

Alonso werkt momenteel een prima seizoen af. Zijn eerste twee wedstrijden waren niet denderend, maar in Portimão eindigde hij in de punten en toonde hij een glimp van de wereldkampioen die we kennen. 'Ik zit nog niet op de volle honderd procent, het heeft wat tijd nodig om volledig gewend te zijn', geeft de Asturiër toe. 'Ik voel me wel al comfortabeler in de auto en binnen het team. We werken nu aan de automatismen maar zondag gaat het vast weer een stukje beter.'

Ocon tevreden met samenwerking Alonso

Ook Esteban Ocon horen we tijdens de persconferentie. De andere Alpine-rijder geeft aan tevreden te zijn met hoe de communicatie verloopt tussen hemzelf en zijn geroutineerde teamgenoot. 'Alonso en ik zeggen hetzelfde over de auto', zegt hij. 'De samenwerking verloopt daarnaast uitstekend op het moment', voegt hij daaraan toe.

Deze klaarblijkelijk goede samenwerking leidde tot een auto in Portugal waarmee beide coureurs punten binnen wisten te slepen voor hun Franse werkgever. Ook in Spanje is dit weer het doel, benadrukt de Fransman: 'Als dat hier weer zo is, wordt het een goed seizoen voor ons. Het is dus een belangrijk weekend voor ons', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws