Vettel: 'Wereldtitel zou voor Verstappen en Hamilton allebei een geweldige prestatie zijn' Formule 1
Formule 1

Vettel: 'Wereldtitel zou voor Verstappen en Hamilton allebei een geweldige prestatie zijn'

Vettel: 'Wereldtitel zou voor Verstappen en Hamilton allebei een geweldige prestatie zijn'

Voor Sebastian Vettel en Lance Stroll zit er wederom een lastig Formule 1-weekend aan te komen. De Aston Martin-heren komen dit jaar in actie in een auto die niet de snelheid heeft om mee te doen in de top vijf en dat besef speelt bij de Duitser en de Canadees ook. Vettel, die dit weekend de updates krijgt die zijn teamgenoot in Portugal al aan de auto had zitten, hoopt met hard werk de technische problemen te kunnen pareren.

'Het zou een stap vooruit moeten zijn als de updates naar behoren werken, maar het is allemaal relatief. Van oudsher komen teams hier doorgaans met updates', zo opent Vettel wanneer hem gevraagd wordt naar de technische toevoegingen aan zijn AMR21. Stroll kreeg wegens zijn voorsprong op de viervoudig wereldkampioen in de titelstrijd de onderdelen eerder aangemeten, nu is ook de Heppenheimer aan de beurt.

Vettel kijkt uit naar de Grand Prix van Spanje, die de teams dit jaar in gaan met een stuk minder data dan normaal: 'Het is weer spannend om in Barcelona te racen zonder er in de winter getest te hebben. Bocht 10 is daarnaast ook nog eens vernieuwd. Als ze de chicane in de laatste sector schrappen, ziet het circuit er weer uit zoals vroeger.' De betreffende bocht kan nu iets vloeiender genomen worden, wat betekent dat er een streng rempunt verwijderd is uit de oude lay-out.

Aston Martin worstelt

Vettel kent een ondermaats seizoen waarin punten schaars zijn. De nummer vier van het 2020-kampioenschap had nooit verwacht dat het achterin het middenveld mee zou doen en zo ook hun meest recente aanwinst niet: 'Het is geen geheim dat we hadden verwacht sterker te presteren dan tot op heden het geval is. Veel kleine dingen kunnen beter maar met de sfeer binnen het team zit het goed, ik blijf tevreden met mijn overstap.'

Ook Stroll geeft toe dat Aston Martin het een stuk zwaarder heeft dan het voormalige Racing Point. Wel houdt hij hoop dat de vorm van de Britse renstal langzaamaan verbetert: 'Het seizoen is nog jong en op elk circuit gedraagt de auto zich anders. Het is lastig om te zeggen of de auto slecht of goed is, al is het duidelijk dat wij duidelijk de downforce missen die enkele van onze concurrenten wel hebben.'

Verstappen en Hamilton voor de titel

Dit jaar strijdt Vettel niet mee om de titel maar lijken het voornamelijk Max Verstappen en Lewis Hamilton die er aanspraak op maken. 'Mij maakt het niet uit wie hem wint. Het zou voor allebei een waanzinnige prestatie zijn, bij beide coureurs om verschillende redenen', concludeert Vettel als hem naar de titelstrijd van 2021 gevraagd wordt tijdens de persconferentie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws