Alonso verwijst theorie naar rijk der fabelen: 'Het is een samenloop van omstandigheden' Formule 1
Formule 1

Alonso verwijst theorie naar rijk der fabelen: 'Het is een samenloop van omstandigheden'

Alonso verwijst theorie naar rijk der fabelen: 'Het is een samenloop van omstandigheden'

Fernando Alonso is het er niet mee eens dat coureurs die naar een ander team zijn verhuist grote problemen ondervinden, zo laat hij weten in gesprek met RaceFans. Na de eerste races leek het erop dat de rijders in kwestie toch nog moeite hebben om te acclimatiseren bij hun nieuwe thuis, maar Alonso wil daar niks van af weten. De gewenningstheorie verwijst hij dan ook naar het rijk der fabelen.

Sergio Pérez, Carlos Sainz, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo behoren naast Alonso in het rijtje coureurs die uitkomen voor een ander team dan voorheen. Allemaal leken ze het in eerste instantie lastig te hebben bij hun nieuwe teams, gezien hun teamgenoten vaak sneller waren op de momenten dat het ertoe deed. Datzelfde geldt voor Alonso, maar hij schat het 'probleem' niet zo erg in.

Geen zorgen bij Alonso

De Spanjaard vindt het eerder een dingetje waar de media zich vooral mee bezighoudt en niet zozeer de coureurs zelf. Zo geeft hij weliswaar toe dat hij zich nog niet helemaal honderd procent voelt, maar dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken na de eerste drie Grands Prix: 'Het probleem is echter dat er in de Formule 1 veel media zijn en er helaas twee weken zaten tussen de races.'

'Het is een samenloop van omstandigheden dat niet alleen ik, maar ook een paar andere coureurs niet helemaal zeker waren in bijvoorbeeld Imola', vertelt de tweevoudig wereldkampioen verder. Dat coureurs eventueel meer moeite zouden hebben bij hun nieuwe teams, is volgens de Alpine-man vooral meer toeval. Zorgen erover maakt Alonso zich dan ook niet en hij voelt zich op zijn gemakt bij zijn team.

Met dat team moet de 39-jarige echter wel de strijd aangaan in het middenveld. Zoals ieder jaar zitten de verschillende teams in het middenveld weer zeer dicht op elkaar en kan het elk raceweekend weer verschillen wie bovenaan staat in de rangorde. Alonso eist van Alpine dan ook de volle concentratie om deze strijd te winnen: 'We moeten elk weekend voor perfectie gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws