Ocon: 'Als de F1 deze trend doorzet, kan het populairder worden dan voetbal' Formule 1
Formule 1

Ocon: 'Als de F1 deze trend doorzet, kan het populairder worden dan voetbal'

Ocon: 'Als de F1 deze trend doorzet, kan het populairder worden dan voetbal'

Esteban Ocon denkt dat de Formule 1 steeds spannender wordt. In 2021 wist hij zijn allereerste Grand Prix te winnen en dat geeft mooi weer hoe vaak er inmiddels kansen liggen om uit te blinken op het middenveld. Wanneer de sport deze trend doortrekt, denkt Ocon dat de Formule 1 de meest populaire sport wereldwijd kan worden, zelfs populairder dan voetbal.

De spanning die heel het seizoen al op de circuits heerste in 2021, mondde uit in een seizoenfinale waarin het letterlijk aankwam op de laatste ronde. 'Die laatste ronde somt het seizoen mooi op', is de Fransman van mening. 'De races bleven spannend tot aan de laatste ronde. Zo was het in 2020 al, en in 2021 was dit ook het geval.' De sport heeft daarin dus goede stappen gezet, vindt Ocon volgens Formel1.

In het hybride tijdperk is dit immers lang niet altijd het geval geweest. De Alpine-coureur neemt ons mee: 'Ik kan me nog herinneren dat in 2017 en 2018 een zesde plaats voelde als een zege. Je maakte gewoon geen kans op een podium of op een zege.' Inmiddels heeft Ocon zijn eerste zege dus al binnen, terwijl landgenoot Pierre Gasly deze zege vorig jaar op zijn naam kon schrijven in Italië.

Teamgenoot Fernando Alonso wist daarnaast nog een podium te pakken in 2021, evenals eerdergenoemde Gasly, Daniel Ricciardo, Lando Norris, Carlos Sainz, noem maar op. De diversiteit in podiumbezoekers is vele malen groter dan in de meeste jaren van het hybride tijdperk. 'Dat is geweldig en dat is precies hoe het zou moeten zijn', vindt Ocon.

F1 groter dan voetbal?

Mocht de F1 deze trend doorzetten dan ziet Ocon een scenario voor zich waarin de Formule 1 de meest populaire sport ter wereld wordt. 'Als de auto's dichter bij elkaar komen te liggen, kan de F1 voetbal overnemen wat spanning betreft. Iedereen heeft het over de Formule 1. Ik heb vrienden die zich er nooit echt mee bemoeiden, en die er nu in zitten', concludeert hij. Daarin merkt hij dus al dat de interesse voor de sport toeneemt.

Poll

Zien jullie de F1 ooit populairder worden dan voetbal?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws