Wolff met vraagtekens over kracht van Red Bull: 'Dat kan ik niet beoordelen' Formule 1
Formule 1

Wolff met vraagtekens over kracht van Red Bull: 'Dat kan ik niet beoordelen'

Wolff met vraagtekens over kracht van Red Bull: 'Dat kan ik niet beoordelen'

Toto Wolff ziet in Red Bull Racing een totaal andere uitdaging dan in Ferrari. De Mercedes-teambaas geeft aan dat de Oostenrijkse renstal een lastige tegenstander vormde, maar is er nog steeds niet uit wat nou precies de kracht is van Red Bull. Wel stelt hij dat de kracht van zijn eigen team vooral in de mentale instelling zit.

Bij Auto, Motor und Sport wordt geïnformeerd naar de titelstrijd van 2021 en wordt gevraagd of de Oostenrijker een vergelijking wil trekken tussen die strijd en de jaren in het hybride tijdperk dat Mercedes het tegen Ferrari op moest nemen. 'Bij Ferrari kwam de snelheid uit de krachtbron', zegt hij. 'We wisten dat we ze konden verslaan als we die achterstand op het rechte stuk weg konden poetsen. Ferrari was daarnaast wat gevoeliger voor fouten.'

'Met Red Bull was het meer als een bokswedstrijd waarin beide partijen klappen uitdeelden', vervolgt hij. Er was niet één aspect waarop de ene renstal significant beter was dan de andere. Gedurende het seizoen waren er weekenden waarin Red Bull duidelijk de overhand had, terwijl het een paar weken later dan weer Mercedes' kant op kon vallen.

Wolff geeft Mercedes' kracht vrij

Beide teams bleken dus op hun eigen manier over kwaliteit te beschikken in 2021. Wat het grote verschil is tussen de topteams? Wolff weet het niet, en dat heeft vooral te maken met het feit dat hij over de directe concurrent organisatorisch weinig weet. 'Ik kan niet goed beoordelen hoe Red Bull er intern uitziet. Onze kracht is in ieder geval onze instelling en de waarden die wij belangrijk vinden en waar wij ons aan houden', geeft hij vrij.

'Misschien lossen wij problemen ook sneller op omdat we deze problemen altijd op dezelfde manier aanpakken: wat hebben we verkeerd gedaan?', zo sluit hij af. Door altijd te kijken naar hoe het beter kan, heeft Mercedes inmiddels de bedrijfsprocessen dusdanig geoptimaliseerd dat obstakels wellicht sneller overwonnen worden dan bij concurrenten. Of dat de reden is dat Mercedes al jaren kampioenschappen wint, dat blijft de vraag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws