Ocon begrijpt Gasly's onvrede niet: 'Ik zou natuurlijk hetzelfde doen' Formule 1
Formule 1

Ocon begrijpt Gasly's onvrede niet: 'Ik zou natuurlijk hetzelfde doen'

Ocon begrijpt Gasly's onvrede niet: 'Ik zou natuurlijk hetzelfde doen'

Na een opmerkelijk incident tijdens de Grand Prix van Japan waarbij Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly van positie wisselden volgens teamorders, heeft Ocon bij Motorsport.com gereageerd op de situatie en de gang van zaken binnen het team. Ocon had allereerst zijn positie afgestaan aan Gasly, zodat hij op nieuwere banden Fernando Alonso kon aanvallen. Toen dit echter niet lukte, was Gasly niet blij dat hij zijn positie weer moest teruggeven aan Ocon. Ocon benadrukt dat dit niet de eerste keer is dat dergelijke teamorders worden toegepast en dat hij er altijd op had vertrouwd dat deze regel zou gelden, ongeacht wie zijn teamgenoot was.

Ocon, die al vier jaar deel uitmaakt van het Alpine-team, reageerde kalm op vragen over de situatie waarbij hij van positie moest wisselen met zijn teamgenoot Gasly. Hij legde uit dat de regel altijd hetzelfde is geweest bij Alpine, ongeacht welke coureur zijn teamgenoot was. ‘Als een coureur van positie wisselt, dus in dat geval gaf ik mijn positie aan Pierre, dan moet hij de positie voor zich, die van Fernando was, overnemen om die positie te behouden. Anders geef je gewoon de positie terug aan je teamgenoot. Dat is altijd wat we hebben gedaan. Als ik aan de andere kant zou staan, zou ik natuurlijk hetzelfde doen’

Gasly niet blij met de gang van zaken

Gasly had aangevoerd dat hij de snellere auto was en het daarom verdiende om de positie te behouden. Echter, Ocon vond dit argument niet relevant in deze specifieke situatie. Hij legde uit dat snelheid op zichzelf niet voldoende is; het is de daadwerkelijke manoeuvre en de positie op de baan die tellen. Ocon benadrukte dat hij al voorop lag voordat de teamorders werden toegepast en dat Gasly de positie van Alonso moest overnemen om de positie te behouden. Ocon gaf aan dat het team de situatie zal bespreken om te zien of er verbeteringen kunnen worden aangebracht in de manier waarop teamorders worden gecommuniceerd en uitgevoerd. ‘Natuurlijk zullen we dat bespreken om te zien wat we beter hadden kunnen doen, duidelijker als team’, aldus de Fransman.

Ondanks het incident in de eerste ronde van de race, waarbij Ocon een lekke band opliep, was hij positief over het raceherstel van het Alpine-team. De komst van de safetycar speelde in hun voordeel, en met een strategie van een enkele pitstop met harde banden, wisten ze een sterke race te rijden. Uiteindelijk eindigden beide Alpine-auto's in de punten, wat een beloning was na een uitdagende week waarin ze niet de verwachte snelheid hadden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws