Ocon geeft aan dat Gasly en hij 'beiden eerste coureur zullen zijn bij Alpine' Formule 1
Formule 1

Ocon geeft aan dat Gasly en hij 'beiden eerste coureur zullen zijn bij Alpine'

Ocon geeft aan dat Gasly en hij 'beiden eerste coureur zullen zijn bij Alpine'

Volgens Esteban Ocon is er geen onderscheid bij Alpine tussen hem en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly. Ze zijn allebei gedreven coureurs en zullen allebei evenveel geven om de beste resultaten neer te zetten, geeft hij aan bij Formula1.com. Het is aan de twee Franse coureurs om samen de stijgende lijn in de resultaten van Alpine door te zetten.

Ocon is zich aan het voorbereiden op zijn derde seizoen bij Alpine, waarmee hij in 2022 als vierde is geëindigd in het klassement, boven McLaren. Hij zal vergezeld worden door Gasly, die AlphaTauri inruilde voor de Franse renstal. Hij vervangt op zijn beurt Fernando Alonso, die vertrokken is naar Aston Martin.

Ocon en Gasly kijken uit naar 'geweldige' samenwerking

Ocon heeft zijn samenwerking met Gasly al als 'meer dan geweldig' bestempeld. De twee coureurs kennen elkaar al sinds hun jeugd, waarbij ze toen nog tegen elkaar moesten racen in karts in plaats van Formule 1-auto's. 'Als men toen had gezegd dat we ooit op een dag samen voor één van de topteams in de F1 zouden racen, dan zouden we zo blij zijn geweest', zegt Ocon.

Ondanks dat vroeger de spanningen wel eens hoog opliepen tussen de twee Franse coureurs, geven ze nu allebei aan dat ze geen oude koeien uit de sloot willen halen. 'Het gaat samen met Pierre (Gasly, red.) een geweldig jaar worden', geeft Ocon aan. 'Hij komt op het juiste moment bij het team, we zijn echt aan het groeien en ik denk dat hij daar aan kan bijdragen', vervolgt de Alpine-coureur.

Ocon verwacht een groots jaar voor Alpine: 'We willen allebei vooraan meevechten'

De 26-jarige is vastbesloten om de resultaten uit 2022 door te zetten naar 2023. 'Pierre (Gasly, red.) en ik hebben dezelfde doelen: we willen allebei vooraan meevechten', duidt de Franse coureur aan. 'Als team komen we samen verder, zo werkte dat vorig jaar ook goed tussen mij en Fernando (Alonso, red.)', vervolgt hij.

Daarmee geeft Ocon aan dat er geen eerste coureur is binnen het team. 'We hebben geen leider, we hebben twee eerste coureurs', constateert de winnaar van de Hongaarse Grand Prix van 2021. 'Dat was vorig jaar zo en ik verwacht dat dit ook dit jaar het geval is.' Ocon vindt het onnodig om iets te veranderen aan de formule die Alpine in 2022 veel successen heeft gebracht. 'Ik focus verder vooral op mezelf en ga er alles aan doen om het maximale uit de A523 te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws