Button ziet Hamilton F1-wereld verlaten als Mercedes-bolide het laat afweten Formule 1
Formule 1

Button ziet Hamilton F1-wereld verlaten als Mercedes-bolide het laat afweten

Button ziet Hamilton F1-wereld verlaten als Mercedes-bolide het laat afweten

Jenson Button is van mening dat Lewis Hamilton de Formule 1-wereld zal verlaten, mocht hij geen capabele auto van Mercedes krijgen dit jaar. De Brit waarschuwt de Duitse renstal en adviseert ze om goed te investeren in de W14, meldt Motorsport.com. Het is volgens Button belangrijk voor Mercedes om een bolide neer te zetten die kan meevechten voor de wereldtitel.

Hamilton had een lastig jaar in 2022 bij Mercedes. Het was de eerste keer sinds zijn entree in de Formule 1 dat hij het niet voor elkaar kreeg om een Grand Prix te winnen. Bovendien eindigde hij ook nog onder zijn teamgenoot George Russell in het klassement, die vorig jaar zijn eerste seizoen bij Mercedes reed, en daarbij wel een Grand Prix-winst mee naar huis nam.

Hamilton voor het eerst een seizoen zonder winst

Het was dus even slikken voor de zevenvoudig wereldkampioen, die de jaren daarvoor verwend was door Mercedes met goed materiaal. 'Aan het einde van 2022 werden ze sterker en Lewis kon daar ook meteen van profiteren', geeft Button aan bij Sky Sports. 'Zijn resultaten werden consistenter en hij werd ook steeds sneller', vervolgt de oud-coureur. Verder mocht het niet baten, want een winst bleef uit voor de 38-jarige coureur.

Hoe het in de toekomst gaat verlopen tussen Hamilton en Mercedes is nog onzeker volgens Button, maar hij verwacht wel dat de F1-ster zijn spullen pakt, mocht de Duitse renstal het dit jaar nogmaals laten afweten met de bolide. Een eventuele verlenging van het contract moet dus nog even op zich laten wachten, al gaf teambaas Toto Wolff wel aan dat de gesprekken al gestart zijn.

Hill: 'Een eventueel vertrek van Hamilton is zo gek nog niet'

Dat Hamilton zit te denken aan een eventuele exit uit de Formule 1-wereld is niet zo gek, meent Button. 'Op een gegeven moment denkt elke coureur daaraan', geeft de wereldkampioen uit 2009 aan. 'De afwezigheid van een winnende auto is vaak de doorslaggevende auto, dat was bij mij ook het geval', geeft de Brit aan, die in 2016 een punt achter zijn carrière als coureur zette.

Ook voor F1-analist Damon Hill lijkt dit idee niet zomaar uit de lucht te vallen. 'Hamilton dacht er al aan, hij noemt zichzelf ook al één van de oudste coureurs op de grid met zijn 38 jaar', zegt Hill. 'Als coureur kan je ook niet oneindig doorgaan', vervolgt hij. 'Het is vooral afhankelijk van je mentale doorzettingskracht: mocht er een competitieve auto zijn is het makkelijker om jezelf naar races te slepen dan wanneer er niks uit te halen valt', aldus de Britse analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws