Verstappen enthousiast nieuw seizoen in: 'Tijd zal leren of RB19 een goede auto is' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen enthousiast nieuw seizoen in: 'Tijd zal leren of RB19 een goede auto is'

Verstappen enthousiast nieuw seizoen in: 'Tijd zal leren of RB19 een goede auto is'

Max Verstappen voelt zich weer helemaal klaar om achter het stuur van een Formule 1-auto te kruipen. Donderdagochtend beginnen de wintertests voor het 2023-seizoen en Verstappen en teammaat Sergio Pérez hopen op enkele uitstekende dagen in Bahrein.

'Ik voel me goed en relaxed en ben klaar voor het seizoen 2023', laat de 25-jarige Verstappen optekenen in een persbericht van Red Bull Racing. 'Ik heb een goede winterstop gehad en heb me voor dit jaar goed voorbereid', stelt de Nederlander. 'We hebben maar beperkte tijd tijdens de test, dus hopelijk hebben we goede dagen zonder te veel problemen.'

Juist door die beperkte testtijd is het van belang dat alles vlekkeloos verloopt, weet ook Verstappen. 'Het is belangrijk om goede sessies te hebben. Het team heeft gedurende de winter hard gewerkt en ik hoop dat ook de RB19 een goede auto is waarmee we vooraan kunnen meestrijden. De tijd zal het leren', is de tweevoudig wereldkampioen realistisch.

Pérez gaat dertiende F1-seizoen in

Pérez blikt eveneens met een goed gevoel vooruit op de testdagen in Bahrein. Het betekent overigens het begin van zijn dertiende seizoen in de Formule 1. 'Ik kijk er enorm naar uit om weer achter het stuur van de RB19 te kruipen. Ik voel me fit en klaar voor dit seizoen. Het wordt mijn dertiende jaar in de Formule 1 en ik kan niet wachten om weer te gaan racen.'

'Testen is zeer belangrijk, want dan kun je echt grote wijzigingen doorvoeren en verschillende afstellingen verkennen', gaat de Mexicaanse coureur van Red Bull verder over het belang van deze wintertests. 'Ik heb het gevoel dat alles nu pas gaat beginnen. Ik wil dit jaar plezier beleven en mijn beste seizoen tot nu toe beleven', besluit de 32-jarige.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws