Ocon ontkent dat Monaco breuk veroorzaakte: 'Het is tijd voor andere uitdagingen' Formule 1
Formule 1

Ocon ontkent dat Monaco breuk veroorzaakte: 'Het is tijd voor andere uitdagingen'

Ocon ontkent dat Monaco breuk veroorzaakte: 'Het is tijd voor andere uitdagingen'

Esteban Ocon heeft tijdens de persdag in Canada Sky Sports te woord gestaan over zijn beëindigde contract bij het team van Alpine. In de eerste week van juni werd bekend gemaakt dat de Franse coureur aan het einde van het 2024-seizoen de renstal zal verlaten. Het nieuws kwam kort na de crash tussen Ocon en teamgenoot Pierre Gasly tijdens de Grand Prix van Monaco naar buiten. Ocon ontkent bij hoog en laag dat de crash doorslaggevend is geweest voor de beëindiging van zijn contract.

Tijdens de eerste ronde van de Grand Prix van Monaco probeerde Ocon de auto van Gasly in te halen. Dat mislukte waardoor Ocon kort bovenop het chassis van Gasly terechtkwam en daarmee beide auto's flink beschadigde. De race van Ocon kwam tot een einde. Naderhand liet Alpine-teambaas Bruno Famin weten dat er grote consequenties aan het optreden van Ocon zouden hangen. Toch zegt Ocon dat er al maanden over een contractbeëindiging werd gepraat. 'De Renault-groep neemt geen beslissingen gebaseerd op slechts een voorval', zegt de Fransman.

Tijd voor nieuwe uitdagingen

Volgens Ocon is het besluit om zijn contract bij het Franse team te beëindigen in volledige overeenstemming met het team genomen. 'Het was belangrijk voor ons dat we het al enkele maanden van te voren bespraken. We hebben samen het besluit genomen om niet verder te gaan. Het is geen geheim dat ik al in gesprek was met Alpine en een paar andere teams.'

Volgens Ocon zelf werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. 'Ik zit al vijf jaar bij dit team en heb hier fantastische resultaten behaald. Er waren wel wat moeilijkere momenten. Nu is het tijd voor mij om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het was absoluut het juiste moment om onze relatie te verbreken.' Ocon blijft er dan ook bij dat het goed zit tussen hem, Famin, en het team.

Famin was na afloop van de race in Monaco absoluut niet te spreken over het gedrag van Ocon tijdens de race. 'Wat is gezegd, is gezegd', reageert de coureur daarop. 'We gaan niet alsmaar terugkomen op wat er in Monaco is gebeurd. Het belangrijkste is dat we de dingen hebben besproken en dat de relatie tussen mij, Bruno Famin, en het team goed is. De relatie zal op een hoogtepunt tot een einde komen. Ik zit al vijf jaar bij het team en ik kijk ernaar uit om goed werk neer te zetten voor het team in de laatste zestien races.'

Jack Doohan als vervanger

Tijdens de eerste vrije training in Canada zal reserverijder Jack Doohan in de auto van Ocon rijden. Na de crash in Monaco ging het gerucht de ronde dat dit als straf zal zijn voor het optreden van Ocon in het prinsendom. 'Ik heb dat ook gehoord in de media', zegt Ocon. 'Het is absoluut niet het geval. 'Als team moeten we twee eerste vrije trainingen afstaan voor nieuwkomers. Ik geef die van mij nu aan Doohan.' Zelf heeft Ocon een gridstraf van vijf plaatsen voor de Grand Prix in Canada naar aanleiding van de crash in Monaco.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws