Gecontroleerde rit naar succes van Verstappen en Hamilton: 'Leven en carrière onder controle' Formule 1
Formule 1

Gecontroleerde rit naar succes van Verstappen en Hamilton: 'Leven en carrière onder controle'

Gecontroleerde rit naar succes van Verstappen en Hamilton: 'Leven en carrière onder controle'

F1-journalist Peter Windsor heeft zijn bewondering uitgesproken voor Lewis Hamilton en Max Verstappen, die volgens hem niet alleen uitzonderlijke coureurs zijn, maar ook zijn de twee wereldkampioenen slim in het regisseren van hun eigen carrières. In een recente YouTube live stream benadrukte Windsor het belang van intelligentie en zelfbeheersing voor succes in de Formule 1.

Windsor roemde Hamiltons intelligentie als een cruciale factor achter zijn succes. 'Ik denk dat een van de redenen dat Lewis zo succesvol is, is omdat hij heel intelligent is, en hij is intelligent genoeg om te weten hoe hij zijn leven en carrière moet inrichten en hoe hij zijn motivatie en drive moet behouden. Dat heeft hij heel goed gedaan', zei de journalist. Hij erkende ook de kritiek die Hamilton heeft ontvangen voor zijn levensstijl buiten de F1, maar prees hem voor het nemen van de nodige afstand om zijn prestaties op het circuit te behouden.

Andere normen en waarden

Volgens Windsor heeft Hamilton in de loop der jaren een transformatie ondergaan. 'Ik denk dat het nu een interessante Lewis is die we zien, want ik denk niet dat het dezelfde Lewis is die we in 2007, 2008 hadden', merkte hij op. Windsor gelooft dat Hamilton nu selectiever is in zijn inzet, alleen bereid om alles te geven als hij zich comfortabel voelt in de auto.

De Brit trok ook parallellen met Fernando Alonso, die volgens hem eveneens zijn carrière op slimme wijze beheert. 'Dit is een goed voorbeeld van iemand die zijn carrière goed onder controle heeft, een beetje zoals Lewis, maar op heel verschillende manieren buiten de racewereld', legde Windsor uit. Hij prees Alonso's vermogen om zijn leven op zijn eigen manier te leiden, terwijl hij toch de controle behoudt over zijn racecarrière.

Verstappen vergelijkbaar

Tot slot suggereerde Windsor dat zowel Hamilton als Verstappen waarschijnlijk niet in de valkuil zouden stappen waarin coureurs zoals Michael Schumacher zijn beland na hun pensionering. 'Ik kan me niet voorstellen dat Lewis ooit in zo'n situatie terechtkomt, als je begrijpt wat ik bedoel, en ik denk dat Max dat ook niet zal doen. Ik denk dat hij zijn leven en carrière heel goed onder controle heeft', concludeerde Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws