Oud-coureur prijst Verstappen de hemel in: 'Geen enkele coureur die zo weinig fouten maakt' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur prijst Verstappen de hemel in: 'Geen enkele coureur die zo weinig fouten maakt'

Oud-coureur prijst Verstappen de hemel in: 'Geen enkele coureur die zo weinig fouten maakt'

Red Bull Racing krijgt steeds meer concurrentie op de baan, met name van het team van McLaren. De dominantie van vorig jaar is ver te zoeken, maar Max Verstappen blijft wel dominant, ziet ook Érik Comas. 'Er is geen enkele coureur die zo weinig fouten maakt', zegt de voormalig Formule 1-coureur tegen Motorsport.com.

De Fransman is er vrijwel zeker van dat de drievoudig wereldkampioen dit seizoen zal afsluiten als viervoudig wereldkampioen. 'Hij is uitzonderlijk', zegt Comas over de Nederlander. Het is volgens hem duidelijk te zien dat de coureur door de jaren heen stukken beter is geworden. 'Toen hij net in de Formule 1 kwam, maakte hij nog wel eens wat fouten. Nu heeft hij veel geleerd en er is geen coureur die zo weinig fouten maakt als Verstappen', stelt de Fransman. 'Hij heeft jarenlang vrijwel foutloos gereden, dat is indrukwekkend', voegt Comas eraan toe.

Verstappen is altijd snel en foutloos

Dat Verstappen zo foutloos rijdt, is vooral te zien als je hem vergelijkt met zijn teamgenoot. 'Hij maakt een verschil, dat zie je als je kijkt naar hoeveel moeite Sergio Pérez er nu mee heeft', benadrukt de voormalig coureur. 'Hij rijdt magisch en steekt uit boven de rest.' De Limburger kan dan ook op veel respect van de Fransman rekenen. 'Hij is zo snel en staat er vaak op het laatste moment toch bij. Een fantastisch kampioen, geen twijfel mogelijk', aldus Comas.

Comas juicht het toe dat McLaren nu mee kan doen vooraan, want dat brengt volgens hem toch nog een zekere spanning. 'Als hij nu wint, heeft hij het echt verdiend', zegt hij over Verstappen. 'Dat die dominantie van het team nu minder is, is goed voor het sport.' Toch ziet hij nog wel een zekere vorm van dominantie in de Formule 1. 'De coureur is nu dominant en niet het team. Niet Red Bull, maar Max is dominant', stelt hij vast.

Verstappen momenteel mentaal sterker dan Norris

Het is ook om die reden dat de Fransman die vierde titel voor Verstappen bijna als zekerheid ziet, al heeft hij ook een zeker zwak voor Lando Norris. 'Ik mag hem, hij is een vriendelijke jongen', vertelt Comas, die echter wel verbeterpunten ziet. 'Hij moet nog een beetje leren hoe je vooraan meedoet. De Grand Prix van Groot-Brittannië gaat daarom bepalend zijn voor hoe hij mentaal tegenover Max staat', verwacht de Fransman, die daarmee bedoelt dat de McLaren-coureur nu met een competitieve bolide de ware druk van een thuisrace gaat voelen.

Of Norris dit jaar een directe rivaal gaat kunnen zijn voor Verstappen in het kampioenschap, betwijfelt Comas. 'Het is heel lastig om Max van zijn stuk te brengen', weet hij. 'Max twijfelt niet. Als je begint te twijfelen, zal dat je de das omdoen in de Formule 1', vervolgt de Fransman. 'Hij had die twijfels nooit en was meteen een winnaar', zegt hij over Verstappen. 'Hij is een machine. Hij racet op de baan, op de sim en wil ook Le Mans doen, waar hij er ook bij zou zitten', somt Comas op. 'Ik weet niet of het Lando gaat lukken Max van zijn stuk te brengen, niet dit jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws