Verstappen maakt weinig woorden vuil aan felle kritiek McLaren: 'Wie is Zak Brown?' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen maakt weinig woorden vuil aan felle kritiek McLaren: 'Wie is Zak Brown?'

Verstappen maakt weinig woorden vuil aan felle kritiek McLaren: 'Wie is Zak Brown?'

Max Verstappen kwam met een gevatte reactie op de kritiek van Zak Brown aan het adres van de coureur en het team van Red Bull Racing. De Nederlander kan niets met de woorden van de Amerikaan en probeert er zelf dan ook niet al te veel woorden aan vuil te maken. Verstappen heeft het incident tijdens de Grand Prix van Oostenrijk al besproken met Lando Norris en er is geen probleem meer tussen beide coureurs. Voor de rest wordt er in de paddock ook niet meer gesproken over de crash.

Na de Grand Prix van Oostenrijk is het kampioenschap moddergooien ook begonnen. Andrea Stella legde na het incident tussen Verstappen en Norris al olie op het vuur door aan te geven dat de wedstrijdleiding ervoor heeft gezorgd dat de Red Bull-coureur nog altijd op zijn manier kan rijden. De McLaren-teambaas vond dat Verstappen in 2021, toen hij voor de titel vocht met Lewis Hamilton, al harder aangepakt had moeten worden. Norris was na de race natuurlijk ook niet te spreken over Verstappen, maar hij heeft het inmiddels bijgelegd met de drievoudig wereldkampioen.

Gedurende het raceweekend op Silverstone heeft ook Brown het vuur nog extra aangewakkerd. De CEO van McLaren heeft aangegeven dat hij teleurgesteld is in het team van Red Bull. Hij vindt het jammer dat de Oostenrijkse renstal het rijgedrag van Verstappen aanmoedigt en hij noemt de regerend constructeurskampioen dan ook respectloos. Verstappen heeft een gevat antwoord op de kritiek van Brown: 'Daar heb ik niks aan. Wie is Zak Brown?', zei de coureur lachend tegenover Motorsport.com.

Crash Verstappen en Norris allang geen onderwerp van gesprek meer

Na afloop van het Grand Prix-weekend in Oostenrijk namen Verstappen en Norris direct contact met elkaar op om het incident te bespreken. Uiteindelijk gaf Norris aan dat de drievoudig wereldkampioen geen excuses aan hoefde te bieden. Tijdens de mediasessies op donderdag sprongen meerdere coureurs ook al in de bres voor Verstappen. De collega's van de Red Bull-rijder gaven vooral aan dat het een race-incident was met grote gevolgen.

Het incident hoeft dan ook niet voor regelwijzigingen te zorgen. Verstappen heeft immers aangegeven dat het regelboekje nu al te dik is. In de paddock wordt het incident dan ook al niet meer besproken, ook niet tijdens de driver's briefing. 'Nee, het ging eigenlijk gewoon over actuele dingen, dingen die we misschien kunnen verbeteren richting de toekomst met de circuits, track limits en dat soort dingen. Verder hebben we het er niet meer over gehad', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws